Karakas Hedvig aranyérmes

Európa-bajnok lett a szolnoki származású Karakas Hedvig.

Az 57 kilogrammos súlycsoportban versenyző cselgáncsozó a portugál Telma Monteiróval szállt szembe a prágai döntőben, akit eddigi nyolc találkozójukon csak egyszer tudott megverni. A 34 esztendős rivális a női dzsúdó egyik legnagyobb sztárja, olimpiai bronzérme mellett négyszeres világbajnoki második, Eb-ken pedig már 13 érmet – köztük öt aranyat – gyűjtött. Tavaly a dobogó harmadik fokára állhatott fel Minszkben.
Karakas második Európa-bajnoki fináléját vívta, előzőleg a 2015-ös bakui döntőben ugyancsak Monteiróval csapott össze, akkor kikapott.

Néhány értékeletlen akciót követően letelt a négy perc, és jöhetett az aranypontig tartó ráadás. Ez is meddő küzdelmet hozott, mígnem 8 perc 18 másodpercnél a bíró lehúzásért harmadszor is megintette Monteirót, ami már a leléptetését jelentette. A magyar győztes két intés hátrányból fordította meg a mérkőzést.

Fotó: Karakas Hedvig facebook-oldala

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Tiszaderzs, Mi így szeretünk!

Rövid filmünk célja, hogy csatlakozzunk, ahhoz a megmozduláshoz, amit a Jerusalema tánc kihívás indított el – írják videójuk ajánlásában a résztvevők.

Tovább »