Hősök a festményeken

Saját festményeit adományozta a tűzoltóknak egy kunhegyesi amatőr festő – írja a SZON.

Különleges csomagot hozott a posta a napokban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi igazgatóságra: tizenhárom festményt kaptak ajándékba a régió tűzoltói áldozatos és hősies munkájukat megköszönve. Az alkotások készítője Kolozsvári Johanna Mia, egy kunhegyesi amatőr festő.

Mindenki kap egyet

A képek mindegyikén a lánglovagok mindennapos, drámai hivatásának egy-egy látványos mozzanatát örökítette meg. A művek mellé egy levelet is küldött, amelyben leírta, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg már a hetedik ajándékozott megye, és eddig összesen 69 hasonló képet festett. Személyesen is kötődik a lánglovagokhoz, hiszen fia, Norbert tűzoltó, aki a Kunhegyesi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokságon szolgál. Mivel szívéhez közel áll ez a hivatás, Kolozsvári Johanna Mia megfogadta, hogy köszönetképp a hősies munkáért az ország valamennyi tűzoltólaktanyájának fest egy képet. A Nyíregyházára eljuttatott alkotásokból a megye valamennyi hivatásos és önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága, -őrse kap egyet.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Halálos lakástűz Cibakházán

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete és több helyisége csütörtök délelőtt Cibakházán, a Kossuth utcában – közölte a katasztrófavédelem. A kunszentmártoni és a szolnoki hivatásos, valamint

Tovább »

Sorra érkeznek a Szeretetdoboz-felajánlások

Ajándékokkal érkezett csütörtökön délután a megyeházára dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, Fejér Andor alpolgármester, valamint Tasnádi Zoltán és Rusvai Károly frakcióvezető.

Tovább »