Decemberben, vagy januárban tetőződhet a járvány

Kérdésre válaszolva Gulyás Gergely kancelláriaminiszter elmondta: Decemberre vagy januárra teszik a kormány járványügyi szakértői a tetőzést, de nagyon eltérőek az előrejelzések.

Radikálisan javuló számokra van szükség ahhoz a kormány visszavonja jövő heti ülésén az új szabályokat – mondta.

Az egészségügyi és szociális intézetekben dolgozóknál kezdik majd a lakosság beoltását, amely önkéntes lesz. Ismertetése szerint, a szociális intézményekben pénteken veszi kezdetét a tesztelés, míg az óvodákban, iskolákban, bölcsődékben hétfőn indul. A tesztelést a kormányhivatalok fogják megszervezni összesen 15 ezer feladatellátási helyen. 

Összesen 191 ezer embert tesztel mintegy ezer kétfős csapat, amelyekben orvostanhallgatók is részt vesznek. A terv szerint egy csapatnak naponta három helyen kell tesztet végezni.

Illusztráció. (Kép: origo.hu)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Halálos lakástűz Cibakházán

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete és több helyisége csütörtök délelőtt Cibakházán, a Kossuth utcában – közölte a katasztrófavédelem. A kunszentmártoni és a szolnoki hivatásos, valamint

Tovább »

Sorra érkeznek a Szeretetdoboz-felajánlások

Ajándékokkal érkezett csütörtökön délután a megyeházára dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, Fejér Andor alpolgármester, valamint Tasnádi Zoltán és Rusvai Károly frakcióvezető.

Tovább »