Új kerékpáros rekord a Tisza-tónál

A Kiskörei vízlépcső üzemi hídján áthaladó kerékpárosok száma már mostanra elérte az egész évre valószínűsített hetvenezer főt, megdöntve ezzel az eddigi éves rekordot – hangzott el az október 27-én Abádszalókon tartott idegenforgalmi sajtótájékoztatón.

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 2008 óta kíséri figyelemmel a Kiskörei vízlépcső üzemi hídján áthaladó kerékpárosok számát. A Tisza-tavi kerékpárút Poroszló és Tiszafüred közötti hiányzó szakaszának június végi átadása után a vízlépcsőnél is ugrásszerűen megnőtt a bringás forgalom.

A 2020 végére várt hetvenezres álomhatárt már októberben átlépték, megdöntve ezzel az eddigi rekordot, a 2018-ban mért ötvenhétezres forgalmat

– jelentette be Fejes Lőrinc.

A KÖTIVIZIG kiskörei szakaszmérnöke kitért arra is, hogy az abádszalóki strand fejlesztési projektjének részeként a következő szezonra a hallépcső mellett elkészül egy kétszintes, összesen 200 négyzetméter hasznos alapterületű frissítő és pihenő pont.

A kerékpárosok és természetbarátok körében is egyre népszerűbb a Közép-Európában egyedülálló méretű ökológiai folyosó. Számukra jó hír, hogy épületben mosdók és büfé is helyet kap, körteraszáról pedig egész évben jó rálátás nyílik a hallépcső felső szakaszára – emelte ki a szakaszmérnök.

Kép: Fejes Lőrinc, kiskörei szakaszmérnök. (Fotó: Ujvári László)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest