Új gyártóüzemmel bővít a Béres Szolnokon

Jövő nyárra elkészül a Béres Zrt. új gyártóüzeme, melynek alapkövét csütörtökön tette le Varga Mihály pénzügyminiszter és dr. Béres József, a cég elnöke Szolnokon. A 6,7 milliárd forintos beruházást 3,04 milliárd forinttal támogatja a Pénzügyminisztérium a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Programon keresztül.

Fotó: CSI

A Béres Gyógyszergyár Zrt. közel 3600 négyzetméteres, üzemi területet érintő fejlesztésének köszönhetően többek között növekszik a gyártási és csomagolási terület, új gyártósorokat állítanak üzembe, s nem utolsó sorban 69 új munkahelyet teremt a cég.

Amint azt dr. Béres József ünnepi beszédében hangsúlyozta, a gyógyszergyártó cég az elmúlt negyed század során – a mostanit nem számítva – mintegy 10 milliárd forintos beruházást valósított meg Szolnokon. Az itt foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 379 főre emelkedett, ezzel a Béres Jász-Nagykun-Szolnok megye tizedik legnagyobb magánfoglalkoztatójává vált.

Fotó: CSI

– Nem csak a család, a vállalat, a város számára jelentős ez a növekedés, de az egész ország fejlődését is elősegíti – emelte ki az elnök.

A jelenlegi fejlesztést a Béres termékek iránti növekvő piaci kereslet tette szükségessé. A legkorszerűbb technológiát képviselő beruházásban a Béres Gyógyszergyár 2050 négyzetméterrel növeli gyára területét. Vezérterméke, a Béres Csepp gyártása robottechnológiás gyártósor telepítésével újul meg, a vállalat termelő- és laboratóriumi eszközöket vásárol, bővíti raktárkapacitását, és fejleszti infrastruktúráját.

Varga Mihály köszöntőjében elmondta: a nemzetgazdaság szempontjából is fontos fejlesztés a Béres Gyógyszergyár beruházása.

Fotó: CSI

– Örömmel látom, hogy a Béres már nemcsak Magyarországon rendelkezik jó piaci pozíciókkal, hanem több környező országban is jelen van a termékeivel – tette hozzá.

A pénzügyminiszter felhívta figyelmet a magyar gazdaság jelenlegi helyzetére. Mint mondta, a kormány eddig több mint 500 milliárd forinttal támogatta a hazai vállalkozásokat a beruházási programokon keresztül. Magyarország érdeke az, hogy állami és vállalkozói oldalról is folytatódjanak a beruházások, ezek egyszerre védik a munkahelyeket és teremtik meg a gazdasági növekedés alapját. A járvány törékeny állapotban érte a világgazdaságot, azonban Magyarország helyzete több szempontból kedvezőbb más európai államokénál – értékelt Varga Mihály. – Magyarország erős gazdasági alapokkal rendelkezik, így a gazdaságvédelmi intézkedések érdemben tudtak enyhíteni az első hullám nehézségein.

Fotó: CSI

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere azt emelte ki, hogy a város alapstratégiájához tökéletesen illeszkedik a Béres-stratégia: az egészséges életmód és az arra való nevelés. A városban az oktatás magas színvonalú, már több mint egy éves a Debreceni Egyetemmel való együttműködés. A  tervek szerint 2021. szeptemberben egészségügyi képzés indul Szolnokon, ami Béres Zrt-t is segítheti a munkaerő biztosításában. Ugyanakkor Szalay Ferenc kiemelte, hogy a munkanélküliség Szolnokon 6 százalék körüli, Jász-Nagykun-Szolnok megyében mintegy 6-8 százalék, a munkahelyek jelentős részét a járványhelyzet ellenére sikerült megőrizni a városban, a megyében.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ünnepi megemlékezés Tiszafüreden

Az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjainak emléke előtt tisztelegtek Tiszafüreden, október 22-én. A megemlékezést a Városháza előtti 1956-os emlékműnél tartották. F. Kovács Sándor köszöntője után

Tovább »