Új emlékművet avattak Abádszalókon

A városnapi ünnepség keretében rántották le a leplet Györfi Sándor, Kossuth-díjas szobrászművész új alkotásáról, mely ezentúl a Tisza-tó parti kisvárost fogja ékesíteni a művelődési ház előtti parkban.

Október 10-én délelőtt Balogh Gyula polgármester köszöntötte az ünneplőket, majd F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője és Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke osztotta meg gondolatait, méltatva a város fejlődését, gazdag és tanulságos történelmét, valamint mindehhez méltó kulturális életét.

Az alkotóval közösen leplezték le az emlékművet. Fotó: Ujvári László

Ezután bemutatták az Abádi-rév című emlékművet, mely Györfi Sándor szobrászművész keze munkáját dicséri. Pacsai Norbert, a helyi értéktár bizottság elnökének múltidézése után Dr. Abádi Nagy Zoltán, a város díszpolgára tartott előadást a helyi identitásról.

Balogh Gyula polgármester és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő köszöntötték a nagykorúakat. Fotó: Ujvári László

Az ünnepség keretében átadták a város kitüntető díjait, majd a hagyományoknak megfelelően sor került a 2020-ban 18. életévüket betöltő abádszalóki nagykorúak avatására.

Kép: Az Abádi-rév emlékmű (Fotó: Ujvári László)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ünnepi megemlékezés Tiszafüreden

Az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjainak emléke előtt tisztelegtek Tiszafüreden, október 22-én. A megemlékezést a Városháza előtti 1956-os emlékműnél tartották. F. Kovács Sándor köszöntője után

Tovább »