Lurkóavató

Szeptemberben huszonegy óvodás kezdte meg az óvodai életét a Madarász Imre Egyesített Óvoda Csokonai úti Tagóvodájában. A részletekről Rauschenberger Gáborné tagóvoda-vezetőt kérdeztük.

Ahogyan a tagóvoda-vezető elmondta, az édesanyától való elszakadás minden óvodát kezdő kisgyermek számára nehéz. Az óvó nénik szeretete, türelme, odafigyelése, valamint a kis ovis társakkal való közös játék azonban megkönnyíti a beilleszkedés folyamatát.

A kicsiket az úgynevezett „Lurkó köszöntő” keretében fogadták csokonais ovissá a pedagógusok és a nagyobb óvodások, természetesen a hatályban lévő óvintézkedések betartása mellett.

Rauschenberger Gáborné tagóvoda-vezető köszöntője után egy kis táncos műsorral lepték meg új társaikat az ovisok.

Ezt követően a most beíratott kiscsoportos kisgyermekek édesanyjukkal átléptek egy feldíszített jelképes kapun, az óvoda kapuján.

A kapu átlépése után a kicsik megkapták óvó nénijüktől a csoportjuk jelét is nyakláncon, majd kezdetét vette a közös játék.

Mindemellett a délután jó alkalom volt a szülőknek az egymással és az óvodával való ismerkedésre is.

infoKarcag

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ünnepi megemlékezés Tiszafüreden

Az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjainak emléke előtt tisztelegtek Tiszafüreden, október 22-én. A megemlékezést a Városháza előtti 1956-os emlékműnél tartották. F. Kovács Sándor köszöntője után

Tovább »