Lezárják a játszóteret a felújítás idejére

Közel kétszáz millió forintos beruházás folytatódik Szolnokon a Móra parkban. A felújítás miatt október 8-tól átmenetileg lezárják a területet.

Az elmúlt évben elkezdett fejlesztésnek köszönhetően már nagymértékben átalakult a Móra park. Rendezett zöldfelületek, új járda, megújult közvilágítás, sportpályák teszik komfortosabbá a területet. A beruházás ősszel esedékes munkálatairól tartott ma sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármester, Györfi Mihály alpolgármester és Lits László, a Városüzemeltetési Kft. vezetője.

– Komoly beruházások valósultak meg a közelmúltban ebben a városrészben, gondoljunk csak a Móra úti rendelő, bölcsőde és az egykori főiskola régi épületének felújítására, ahova ezt követően a járási hivatal és a kormányablak költözött. Nem marad el a környékbeli parkolók rendbe tétele sem – mondta el Szalay Ferenc.

– A közkedvelt játszótérre új játékok és utcabútorok kerülnek ki, felújítjuk a környező, mintegy 3800 négyzetméteres zöldfelületet, öntözőrendszert építünk ki és facsemetéket ültetünk – tette hozzá Lits László, a kivitelező Városüzemeltetési Kft. vezetője. A Móra úti játszóteret a felújítás miatt csütörtöktől, október 8-tól átmenetileg lezárják.

– Nagyon sok fiatal él a környéken, egyre több a kisgyermek is, az itt élők nagyon örülnek a városrész szépülésének. Köszönet az önkormányzatnak, hogy ilyen szépen fejlődik a környék – mondta Györfi Mihály alpolgármester, aki arról is beszélt, hogy a meglévő parkolók mellé fontos lenne újakat is kialakítani, hiszen egyre több a gépjármű.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest