Idős asszonytól raboltak több mint fél millió forintot Jánoshidán

A megalapozott gyanú szerint a terheltek a jánoshidai otthonában károsítottak meg egy idős sértettet, sőt a lőrinci nőnek a kihallgatásakor további gyanúsítást is közöltek a rendőrök – írja a police.hu.

Ismeretlen személy csengetett be egy jánoshidai lakóházba 2020. október 8-án 10 óra és 10 óra 30 perc között azzal, hogy az ott lakó idős hölgy fiát ismeri és gyógyászati terméket hozott számára. A szépkorú beengedte a lakóházba az idegen nőt, aki a termékekért 30.000 forintot kért. Az idős sértett elővette a borítékban tartott megtakarítását, amit a nő kikapott a kezéből és abból összesen 630.000 forintot vett ki. Ezt követően az asszony sietve távozott a házból, beült egy várakozó személygépkocsiba, és férfi bűntársával elhajtott.

A sértett bejelentést tett a Jászberényi Rendőrkapitányságon, ezért a rendőrök forrónyomon indultak a feltételezett elkövetők után. Az egyenruhások Jászjákóhalma külterületén – az elkövetéstől számított egy órán belül – elfogták és előállították a rendőrkapitányságra a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható lőrinci lakosokat. A gépjárműben tartott kutatás során a rendőrök gyógyászati segédeszközöket, mobiltelefon készülékeket és a korábban eltulajdonított készpénzt is megtalálták. A jászsági nyomozók kifosztás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki a jogsértőket.

A rendőrök szerint továbbá a 39 éves nő a feltételezett elkövetője annak a bűncselekménynek is, ami Jászfelsőszentgyörgyön történt 2020. szeptember 29-én a délutáni órákban. A megalapozott gyanú szerint a nő egy időskorú asszonyhoz csengetett be azzal, hogy ő egy nyugdíjasokat segítő csoport tagja és 20.000 forintot adott át, hogy azt „tegye a többi közé”, aminek a sértett eleget tett. Ezt követően mindketten a konyhába mentek, azonban az ismeretlen visszatért a nappaliba, mert állítása szerint otthagyta a táskáját. A nő néhány másodperc alatt mintegy 200.000 forintot tulajdonított el, majd sietve távozott.

A Jászberényi Rendőrkapitányság nyomozói a lőrinci nő vonatkozásában az őrizetbe vételéről határoztak, valamint előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, míg a férfi terhelt szabadlábon védekezhet. A Jászberényi Rendőrkapitányság kifosztás és lopás miatt folytat büntetőeljárást.

Ne legyen áldozat: tudjon meg mindent az unokázós csalásokról!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Félúton a nagyiváni bölcsőde

A Fő úton lévő régi szolgálati lakást alakítják át – tájékoztatta portálunkat a helyhatóság. A tavalyi évben nyert 120 millió forint uniós támogatást a nagyiváni

Tovább »

Bölcsődét alakítanak ki Szajolban

A település önkormányzata 356 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására. Uniós forrásból alakítanak ki a Szajoli Tiszavirág Óvoda Bölcsődei Tagintézményeként két új bölcsődei csoportot, összesen

Tovább »