Biztosítva a csoportok elkülőnítése a Táncsics 9-ben is

A Madarász Imre Egyesített Óvoda Táncsics 19-es Óvodájában is elkezdődött szeptember 1-jén a hagyományos óvodai élet. A részletekről Kunné Nánási Mónika tagóvoda-vezető, intézményvezető-helyettest kérdeztük.

Mint megtudtuk 134 kisgyermek kezdte meg az új nevelési évet, ebből 28 kisgyermek beszoktatás kezdődött el. Az épületben minden csoport szobának külön mosdója van és a nagy udvar is lehetőséget biztosít arra, hogy a csoportok elkülönülhessenek.

Az idei év fő programja a hagyományápolás lesz, amit az évszakokhoz kötnek. Most az őszi néphagyományokat dolgozzák fel a kicsikkel az óvodapedagógusok, működni fog a Kun Rózsa Kamarakórus, a gyermek néptánc oktatás is indul és a Gyöngyvirág felnőtt néptánccsoport is próbál majd.

Az óvodai belépéshez kapcsolódó szigorításokat a szülők elfogadták, nagyon támogatóak, az ő érdekük is, hogy minél tovább meg tudják őrizni a vírusmentességet.

Korábban az volt a szokás, hogy a nagyok műsorral köszöntik a csoportszobákban a kicsiket, de ez most a vírushelyzet miatt elmarad, de az udvaron segítőkészek és odafigyelnek arra, hogy a kicsik minél hamarabb megszokják az óvodát. A beszokatás idején az édesanyák jelen lehetnek 1-2 órára a gyermekeikkel az óvodában, betartva az előírt járványügyi szabályokat, hogy a kicsiknél az átmenet minél zökkenőmentesebb legyen – tudtuk meg a vezetőtől.

Forrás: infoKarcag

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ünnepi megemlékezés Tiszafüreden

Az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjainak emléke előtt tisztelegtek Tiszafüreden, október 22-én. A megemlékezést a Városháza előtti 1956-os emlékműnél tartották. F. Kovács Sándor köszöntője után

Tovább »