Az újszászi idősotthont is elérte a fertőzés, a polgármester is koronavírusos

A Zagyvaparti Idősek Otthonában is megjelent a Covid-19 új típusú koronavírus fertőzés – tájékoztatott Dobozi Róbert polgármester, aki szintén házi karanténba kényszerült.

Az elmúlt napokban három lakó teszteredménye lett pozitív az újszászi idősek otthonában. Őket a mentőszolgálat a kijelölt járványügyi kórházba szállította, gyógyításukról a továbbiakban kórházi körülmények között gondoskodnak. A lakók és dolgozók egészségének védelme érdekében az intézmény vezetősége folyamatosan egyeztet az ÁNTSZ illetékeseivel.

A fenntartó önkormányzat kérésére a Járási Népegészségügyi Központ engedélyezte az érintett osztályok teljes dolgozói és lakói létszámának átfogó tesztelését. Pénteken ezért mintegy 120 PCR koronavírus-teszt elvégzésére kerül sor az intézményben.

Ugyanakkor maga a polgármester sem tudta elkerülni a fertőzést. Amint arról közösségi oldalán tájékoztatott, napok óta betegséggel küzd. A levett PCR teszt eredménye esetében péntek reggelre pozitív lett, igazolva a Covid-19 új típusú koronavírus fertőzés addigi gyanúját.

„Elővigyázatosságból az első intő jelre, már a vasárnapi napon házi karanténba vonultam, és a héten végig itthonról, on-line tartottam a kapcsolatot munkatársaimmal. Ez az elővigyázatosság most jó szolgálatot tett, hiszen a Polgármesteri Hivatal dolgozóit így nem fenyegette a közvetlen kontaktus veszélye” – írta Dobozi Róbert.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Tanuszoda épül Tiszafüreden

Hamarosan egy fedett tanuszodával gyarapodik a Tisza-tó fővárosa, jelentette be a közösségi odalán Ujvári Imre a város polgármestere. Az erről szóló értesítést Szabó Tünde államtitkár

Tovább »