2022-től havi 4 darab IC+ kocsi gurul ki Szolnokról

Mintegy kétmilliárd forintos beruházás zajlik jelenleg Szolnokon a MÁV-Start Zrt. költségvetéséből. Ennek egyik elemeként 800 millió forintból épülő új, háromállású felületelőkészítő- és fényező csarnok kivitelezése kezdődik a napokban a Szolnoki Járműjavítóban.

Mintegy 1200 négyzetméteres új csarnok épül a meglévő helyére. A 2022 elejére elkészülő beruházás tíz-tizenöt új munkahelyet teremt – mondta el Kerékgyártó József, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója a pénteken tartott szolnoki sajtótájékoztatón. Hozzátette, a fejlesztésnek köszönhetően az IC-flotta gyorsabban cserélődhet, hiszen a jelenlegi három helyett már havi négy IC+ kocsit tudnak majd kibocsátani.

Mint megtudtuk, az IC+ kocsik gyártása folyamatos, idén decemberben már az ötvenedik készül el. Mindeközben zajlik egy 8000 négyzetméteres, villamosmozdony-javító csarnok modernizációja is. Ennek a mintegy egymilliárd forintos, jövő márciusban elkészülő fejlesztésnek köszönhetően a KISS új emeletes motorvonatok karbantartását is el tudják itt végezni – tájékoztatott.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere kiemelte: a MÁV és a város közötti együttműködés töretlen, s a járvány idején különösen fontos a munkahelyek biztonsága, újabbak teremtése. Hozzátette: 2015-ben a Modern Városok Program legjelentősebb pontja az IC-kocsik gyártásának beindítása volt Szolnokon.

A sajtótájékoztatót követően Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója és Bozsó Róbert, a közbeszerzési eljárás során nyertes Bolax Kft. ügyvezetője aláírta a 800 millió forintból megépülő csarnok kivitelezési szerződését.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest