Ülésezett a Kunszövetség

Kép: infoKarcag

Tisztújító közgyűlést tartotta vasárnap a karcagi Lovagi Udvarban a Kunszövetség.

A megjelent tagokat, a kis- és nagykunkapitányokat, a nagykun települések polgármestereit, a Somogyi Kunok Egyesületének, a karcagi Talpas Íjász Egyesület valamint a kunszentmiklósi Iloncsuk Szabadcsapat tagjait F. Kovács Sándor elnök köszöntötte, majd a napirendek előtt a jelenlévők egyperces néma felállással emlékeztek meg az idén elhunyt Csukás István budapesti, Farkasné Rácz Edit, dr. Sántha József, Tőkés Gyula karcagi tagokra, Dobos László Karcag polgármesterére és Horváth György kisújszállási emeritus nagykunkapitány, elnökségi tagra.

Mint elhangzott, rendhagyó a közgyűlés, hiszen a COVID 19 miatt az elnökség a tagok egészségének védelme érdekében azt a döntést hozta, hogy a szokásos év eleji közgyűlést nem hívja össze, majd a veszélyhelyzet kihirdetése után erre jogilag sem volt lehetőség.

Közben a tisztségviselők mandátuma lejárt, így a szabályos működés érdekében most a tisztviselők megbízásáról határoztak a jelenlévők. Ehhez módosították az alapszabályt, amit dr. Farkas Flórián ügyvéd ismertetett.

Lényege, mostantól az elnökség négy főre bővült, s az egyesület elnökét és a felügyelő bizottság elnökét a közgyűlés közvetlenül választja meg, s arról is határoztak, hogy az elnökség munkáját a jövőben írásbeli szavazás lehetőségével gyorsítják. A módosítást egyhangúlag szavazták meg.

A tisztújítás már a módosított alapszabálynak megfelelően történt. Az elnökség tagja maradt Lesi Árpád Kunszentmiklós polgármestere, új tag lett Kecze István, Kisújszállás polgármestere és Bene Sándor karcagi emeritus nagykunkapitány, az elnöki feladatokat újabb öt évre F. Kovács Sándor látja el.
Megválasztották a felügyelő bizottság elnökét és tagjait, valamint a pénzügyi beszámolót is elfogadták.

Az egyesület munkáját a jövőben a konferenciák, kiállítások szervezésében a kis- és nagykunsági általános és középiskolások számára pályázatok kiírásában és értékelésében Szakmai Tanácsadó Testület segíti Fejes György koordinálásával. A tagok dr. Bartha Júlia, dr. Barna Gábor, dr. Varga Ferenc, dr. Nagy Molnár Miklós és dr. Pintér Zoltán Árpád lettek.

Az idei rendezvények nagyon behatároltak, de a Jászkun önmegváltás 275. évfordulója alkalmából pályázatot hirdetnek a Kis- és Nagykunság településen működő középiskolák 9-12. évfolyamán tanuló diákok részére ” Édes hazánk arany szabadságunk” címmel esszé és videofilm kategóriában lehet november 13-ig nevezni.

Az egyesület elnöksége 2019-ben hagyományőrző tevékenysége elismeréséül Nagy Emese karcagi lakos részére ítélte a fiatalon elhunyt alapító tag emlékére létrehozott Sudár István-emlékdíjat – Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrász alkotását -, melyet az elnök adott át részére. Ezután a Kunszövetséget segítőket adományozók támogatását köszönték meg emléklappal, majd azokat a tagokat köszöntötték, akik akik az elmúlt időszakban rangos kitüntetésben részesültek. A közgyűlés végén dr. Bartha Júlia előadásában a kun miatyánkot hallgatták meg a jelenlévők.

infoKarcag

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Kedden szükség lehet az esernyőre

Kedden erősen felhős, borongós időre számíthatunk, helyenként kisebb eső, átmeneti zápor is kialakulhat, északkeleten elszórtan egy-egy zivatar sem kizárt.  Az északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, néhol

Tovább »