Sűrű volt a hétvégéje a szolnok térségi tűzoltóknak

A hétvégén átlagosan kilenc beavatkozása volt naponta a megye tűzoltóinak, amelyek között nagy kiterjedésű szabadtéri tűz, közlekedési baleset, gázszivárgás és fakidőlés is volt – írja a jasz.katasztrofavedelem.hu

Három személygépkocsi ütközött össze péntek délután a 32-es számú főút Szolnok külterületi szakaszán. A baleset során az egyik autó az út menti árokba csapódott. A szolnoki hivatásos tűzoltók két járművet áramtalanítottak, illetve az egyikbe beszorult sofőrt feszítővágó berendezés, nyomóhenger és kéziszerszámok segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek.

Kettéhasadt és villanyvezetéket szakított el egy huszonöt méter magas nyárfa péntek éjszaka Tiszapüspökiben, a Csuka utcában. Az áramszolgáltató szakemberei az érintett részt kiszakaszolták, majd a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók dugólétra, mentőkötél és két motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

Szivárgott a gáz tegnap délután Zagyvarékason, egy Pálma utcai családi ház bekötésénél. A tulajdonos az eset idején nem tartózkodott otthon. A szolnoki hivatásos tűzoltók ötven méteres körzetben kiürítették a területet, amíg a gázszolgáltató szakemberei meg nem szüntették a problémát.

A hétvégén összesen tizenegy szabadtéri tűz történt, egész pontosan Szolnokon, Tiszaroffon, Tiszasason, Fegyverneken, Tiszaföldváron, Jászladányon és Kenderesen. A legsúlyosabb helyzet Tiszasasnál alakult ki, ahol tíz hektáron pusztított tűz, amely tanyákat és lábon álló napraforgót veszélyeztetett, illetőleg leégetett száz darab körbálát. 

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Bürkös koncert Tiszafüreden és Karcagon

Hazánk egyik legismertebb, magyar autentikus zenekét játszó zenekarának koncertjére látogathatnak el október 23-án Tiszafüreden és Karcagon. Tiszafüred, 2020. október 23. 14:00. Deák tér Karcag, 2020.

Tovább »