Segítség nélkül hagyta a karcagi autós a baleset áldozatát

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványozta egy karcagi férfi letartóztatását segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.

Az indítvány szerint a gyanúsított 2020. szeptember 12-én a késő délutáni órákban az általa vezetett autóval Karcag területén egy kereszteződésben nem adta meg az elsőbbséget a védett úton kerékpárral közlekedő hölgynek, és emiatt őt elütötte.

A gyanúsított az ütközést észlelte, de segítség adás nélkül tovább hajtott.

A gyanúsított vezetői engedéllyel nem rendelkezett és vele szemben az elmúlt két évben több ízben kellett közlekedési szabálysértés miatt intézkedni.

A sértett az ütközés következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos, csonttörésekkel járó sérüléséket szenvedett.

Az ügyész szerint a gyanúsítottal szemben a letartóztatás egyik feltétele, a bűnismétlés veszélye fennállt büntetett előélete és a közlekedési szabálysértési eljárásokra figyelemmel.

2020. szeptember 15-én a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója nem osztotta az ügyész álláspontját és nem rendelte el a gyanúsított letartóztatását. A bíróság figyelemmel volt arra, hogy a gyanúsított a bűncselekményt elismerte, illetve arra a következtetésre jutott, hogy bírói kényszerintézkedés alkalmazása vele szemben nem indokolt.

A bíróság döntése ellen az ügyész fellebbezést jelentett be, így a kényszerintézkedés kérdésében másodfokon a Szolnoki Törvényszék fog döntést hozni.

Felmerült az is, hogy a gyanúsított a cselekmény idején utasként olyan személyt szállított, aki hatósági házi karatén hatálya alatt áll. Ennek vizsgálata folyamatban van.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Tiszaderzs, Mi így szeretünk!

Rövid filmünk célja, hogy csatlakozzunk, ahhoz a megmozduláshoz, amit a Jerusalema tánc kihívás indított el – írják videójuk ajánlásában a résztvevők.

Tovább »