Őszies idő kezdetben esővel, zivatarral

Szombaton kezdetben még sokfelé kell számítani esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is, majd napközben többfelé szakadozni kezd a felhőzet, és már sokkal kevesebb helyen fordulhat elő eső, zápor, de északkeleten még tartósabb csapadékhullásra kell számítani. 

A északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik, de kezdetben a Tiszántúlon még délies lehet a légáramlás. A Dunántúlon 7-11, máshol 12-19 fokot mérhetünk reggel. A csúcshőmérséklet 14 és 22 fok között alakul, délkeleten várható a legmelegebb idő. Tisza-tó: 20 °C.

Megérkezett az ősz

Vasárnap már mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra, de kezdetben északkeleten, késő délutántól pedig délnyugaton kisebb eső, zápor előfordulhat, majd este dél-délnyugat felől egyre nagyobb területen elered az eső. A hideg reggelt követően délutánra a szeles időben 15-20 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn ismét több felhő lesz az égen, és időnként több tájegységünkön is kialakulhat eső, zápor, néhol akár zivatar is. Szeles marad az idő. Napközben 14 és 26 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet, nyugaton lesz a leghűvösebb, délkeleten pedig a legmelegebb az idő.

Kedden és szerdán mindenhol számíthatunk napos időszakokra, kisebb eső, futó zápor csak elszórtan fordulhat elő. Élénk, néhol erős lehet a nyugatias szél. A hűvös hajnalok után délutánonként 16-21 fokra van kilátás.

idokep.hu

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Vasútmodellek hétvégéje

Kicsiknek és nagyoknak kellemes kikapcsolódást nyújthat az a kiállítás, amely szombaton és vasárnap látható Szolnokon, a VOKE CSomóponti Művelődési Házban. A Szolnoki Vasútmodellező Klub hosszú

Tovább »

Polgárőrök elismeréseit adták át – képek

Öt megye polgárőrei találkoztak szombaton Szolnokon. A regionális nagygyűlésen a szervezet legfontosabb elismeréseit adták át. Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye polgárőr szervezeteinek regionális

Tovább »