Müller Cecília: Nagyon szeretnénk elkerülni a szigorításokat

Javasolt sokat tartózkodni a szabadban.

– A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni – mondta szombaton a közmédiának az országos tisztifőorvos, aki az operatív törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt.

– Látható, hogy már a közösségi terjedés a jellemző – fogalmazott Müller Cecília, és alapvető szabálynak nevezte, hogy az emberek bárhová csak egészségesen menjenek. Arra kérte az időseket, hogy magukra is vigyázzanak. – Kerüljék a zsúfolt helyeket; ha korán vásárolnak be, már sokat tettek a saját érdekükben – jegyezte meg. A szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni.

– Nagyon szeretnénk elkerülni a szigorításokat – jelentette ki az országos tiszti főorvos.

Hozzátette: mindenki élni akarja a megszokott életét. Ugyanakkor megjegyezte, hogy természetesen létezik egy eljárásrend, vannak tervek különböző esetekre. – Javasolt sokat tartózkodni a szabadban a pandémia idején, a sportolás jót tesz – hangsúlyozta Müller Cecília. Ugyanakkor azt mondta, hogy a romló időjárás miatt az emberek fokozottan „beszorulnak” a szűk terekbe, ezért komolyan kell venni a maszk használatát.

Hétvégén többen el tudnak menni moziba, szórakozóhelyre, üzletbe.

Ahol nem tartható a másfél méteres távolság, fontos a maszkhasználat, amelyet sok helyen jogszabály is előír.

– Senki nem tudhatja, hogy hordozza-e a vírust tünetmentesen, ezért lényeges az óvintézkedések betartása. Fontos vigyázni azokra, akiknél magas a kockázata annak, hogy súlyosan, akár halált okozva zajlana le a fertőzés – jelezte az országos tiszti főorvos. Müller Cecília közölte, hogy a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, amely egyre erősödő tendenciát mutat. – Egyre nő a kórházban ápolt emberek száma: már 589-en szorulnak kezelésre – fűzte hozzá.

Magyar Nemzet

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest