Mérget kevert barátnője málnaszörpjébe egy jászapáti férfi

Illusztráció. (Kép: ripost.hu)

Az előkészítő üléssel megkezdődött a Szolnoki Törvényszéken annak a jászapáti férfinak a pere, aki málnaszörpbe kevert méreggel akarta megölni a barátnőjét, hogy megszerezze az örökséget – írja a 24.hu.

A nő magához szerette volna kötni a férfit, ezért közel egy évtizeddel ezelőtt elhitette vele, hogy nagyobb vagyont örökölt. A férfinak 2018 decemberében anyagi gondjai adódtak, ezért pénzre lett volna szüksége. A férfi még ekkor sem tudta, hogy nem létezik az örökölt vagyon, ezért az általa hitt örökség megszerzése érdekében elhatározta, hogy megöli a barátnőjét. A férfi kálium-kloriddal kívánta megmérgezni a párját, amely nagy mennyiségben az emberi szervezetben szívmegállást, és így halált is okozhat.

– idézi fel a hírportál az előzményeket.

A 24.hu megkeresésére a Szolnoki Törvény sajtótitkára közölte, a férfi tagadta az ölési szándékot, ezért tárgyalásra tűzte ki a bíróság az ügyet. A férfi akár 20 évig vagy életfogytig tartó börtönt is kaphat minősített emberölés kísérlete miatt. A következő tárgyalás november közepén lesz.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Kedden szükség lehet az esernyőre

Kedden erősen felhős, borongós időre számíthatunk, helyenként kisebb eső, átmeneti zápor is kialakulhat, északkeleten elszórtan egy-egy zivatar sem kizárt.  Az északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, néhol

Tovább »