Jászapáti férfiak kerti szerszámokkal életveszélyes sérüléseket okoztak – vádat emeltek ellenük

justicia-de-futuro

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádat emelt három jászapáti lakos ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

A vád szerint 2019. március 4-én a délutáni órákban Jászapátiban a későbbi sértett ittas állapotban megjelent a vádlottak otthonánál és kiabálva kihívta ismerősét az utcára.

A sértett felhívására a három férfi kerti szerszámokkal felfegyverkezve kiment a sértetthez, majd egyikük nagy erővel a szerszámmal a fején megütötte őt. A földre zuhant sértett bántalmazásába a másik két férfi is bekapcsolódott úgy, hogy ők is a sértett fejét ököllel, illetve a náluk lévő szerszámok nyelével ütlegelték.

Végül az eszméletlen sértettet a földön hagyva az elkövetők távoztak a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértett közvetlen életveszéllyel járó fejsérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen – amennyiben a vádlottak a vád szerinti bűncselekményt beismerik – börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki, melynek tartamát négy évi, három év hat hónapi és a visszaeső vádlott tekintetében öt évi tartamban állapítsa meg. Mellékbüntetésképpen valamennyi vádlottat öt évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az ügyben elsőfokon a Szolnoki Törvényszék fog dönteni – tájékoztatott Dr. Varga Árpád főügyész.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Három nap, négy helyszín

A vagyonvédelemről tájékoztattak a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai több településen. A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai Kőtelek, Tiszasüly, Tiszavárkony és Vezseny településeken várták az érdeklődőket a vagyonvédelmi

Tovább »

Gördeszkás gurult az autó elé Szolnokon

Egy szolnoki lakos közlekedett gördeszkával 2020. szeptember 24-én 7 óra 15 perckor Szolnok belterületén, amikor a kerékpárútról az úttestre történő lehaladását követően egy érkező személygépkocsi

Tovább »

Őszies idő kezdetben esővel, zivatarral

Szombaton kezdetben még sokfelé kell számítani esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is, majd napközben többfelé szakadozni kezd a felhőzet, és már sokkal kevesebb helyen fordulhat elő eső,

Tovább »