Ilyen lesz a végleges forgalmi rend Tiszafüred belvárosában

Már korábban megjelentek a végleges forgalmi rend egyes elemei Tiszafüred belvárosában, azonban még sokakban felmerülhet a kérdés: milyen is lesz a belváros új forgalmi rendje?

EGYIRÁNYÚSÍTÁSOK

A beruházás végére több útszakasz is egyirányú lesz. Ilyen rész a Fő utca Arany János és Örvényi utca közötti szakasza, ahol a haladási irány a Nemzeti Étterem irányából a Deák térig értendő. Ezen a szakaszon 40 km/h-s forgalomkorlátozás kerül majd bevezetésre, illetve a parkolók a haladási iránynak megfelelően jobb oldalon lesznek kialakítva.

Egyirányú lesz a Rét utca Fő utca és Kiss Pál utca közötti szakasza, ahol Fő utca vagy az Örvényi utca felől érkezők haladhatnak tovább a Kiss Pál utca vagy a Belsőfokpart utca irányába.

Harmadik egyirányú útszakaszunk a Kiss Pál utca a Rét úttól egészen a Fő utcára vezető új forgalmi csomópontig. Ezen a szakaszon is több parkoló lesz, illetve a volt zeneiskola épületének helyétől megy le az akadálymentes lifttel ellátott sétány a Belsőfokpart úton található piaccsarnokhoz és orvosi központhoz.

Természetesen a Belsőfokpart nem csak gyalogosan lesz elérhető, hiszen a Rét út felől és a Kálvin közön keresztül is megközelíthetjük. A Belsőfokpart út további funkciója, hogy a tehergépjármű forgalmat veszi át a Fő utcától, mely szerelvények a Kálvin közön keresztül juthatnak el a Rét úthoz, majd onnan a város határában fekvő földekhez.

MEGÁLLNI TILOS TÁBLÁK

Ezek a táblák nem ok nélkül fognak kikerülni. Egy új közlekedési rendszer fog felállni az egyirányúsítással, aminek részei a Volánbusz járatai is. Tehát, aki tilosban áll meg az a Volánbusz járatait fogja hátráltatni, mivel a busz nem fog elférni mellette.

ÚJ FORGALMI CSOMÓPONT

Talán a legérdekesebb része a teljes beruházásnak az új forgalmi csomópont, amely a Nemzeti Étteremmel szemben található. Ez a szakasz a forgalom csillapításában, szabályozásában lesz majd jelentős. Hogy közlekedjünk ezen a szakaszon?

  • A Fő utca Városháza irányából érkezők ezen a szakaszon tovább haladhatnak a Fő utca egyirányú szakaszán vagy lekanyarodhatnak a Belsőfokpart út irányába a Kálvin közön. Utóbbi irányban közlekedhetnek majd a tehergépjárművek is.
  • A Kiss Pál utca Rét út irányából érkezők a Fő utca, és Arany János utca irányába folytathatják útjukat.
  • A Belsőfokpart útról érkezők a Kiss Pál utcába csatlakoznak majd be és haladhatnak tovább a Fő utca irányába.

KERÉKPÁROSOK

A beruházás részeként a Fő utca Igari utcairányából a Deák tér felé haladó oldalában kerül kialakításra elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút, mely által a biciklisek kikerülnek a Fő utca forgalmából. A Fő utcán kialakított egyesített gyalog és kerékpárútról rátérhetünk majd a Szőlősi útra, ahol elkészül a Húszöles útig tartó kerékpársáv hiányzó szakasza, illetve a COOP üzletnél lévő átkelőnél eljuthatunk egészen az OTP melletti sétányig is.

A fejlesztés eredményeként a jelenlegi 120 helyett, közel 170 parkoló lesz elérhető a belvárosban.

Felülnézeti rajzon a Fő utca – Rét utca – Belsőfokpart utca – Kálvin Köz által határolt terület.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

[GALÉRIA] Elő a szánkókkal!

Kitörő lelkesedéssel vették birtokukba a havas Várkonyi téri szánkódombot a szolnoki gyerekek szombaton. Amint arról beszámoltunk, az NHSZ Szolnok közreműködésével a hét végén folyamatosan működik

Tovább »