Hidegfront érkezik széllel, záporokkal

Csütörtökön napközben északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására a középső tájak kivételével egyre többfelé feltámad az északias szél, valamint helyenként, elsősorban nyugaton, északnyugaton és északon elszórtan futó záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. 

A minimum-hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Délután 24-32 fokot mérhetünk, a legalacsonyabb maximumokra nyugaton, északnyugaton van kilátás. Tisza-tó: 23 °C.

Kellemes kora őszi napok, de a péntek még szeles lesz

Péntekre mindenhová megérkezik a lehűlés, viszont ismét napsütéses időre van kilátás, csupán reggel délnyugaton fordulhat elő átmenetileg még egy-egy helyen gyenge zápor. 7-14 fokos minimumokra, 19-25 fokos maximumokra számíthatunk. Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, elsősorban fátyolfelhők lehetnek csak az égen. Csapadék nem várható. Már csak helyenként lehet élénk a szél. A hűvös hajnalt követően délután 21-25 fokot mérhetünk.

Vasárnap és hétfőn is sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes időre van kilátás. Helyenként megélénkülhet a délkeleti szél. A hajnalok hűvösek lesznek, sokfelé csökken 10 fok alá a hőmérséklet. Vasárnap 22-27, hétfőn 23-28 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

idokep.hu

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest