Elkészült az új öntözőrendszer a Bíró Zsigmond gazdaságban

Bíró Zsigmond családi gazdálkodó egy öntözőrendszert tervezett megépíteni a Földes külterületén lévő saját tulajdonú és bérelt földterületein. A tervezett projektre 50%-os támogatással 32,4 millió forint támogatást kapott a V-4.1.2-16 kódszámú felhívásra benyújtott támogatási kérelem alapján. A projekt fő tevékenysége egy öntözőrendszer kiépítése.

Az öntözőrendszer megépült az önálló gazdaság Földes melletti földterületein. A műszaki átadás 2020. május 26-án megtörtént. A beruházásnak köszönhetően, – ami a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg Bíró Zsigmond  17,95 ha földterületén- folyamatosan tud öntözni A projekt megvalósítás eredményeképpen kivédi a negatív éghajlati  hatásokat, mivel szárazság idején öntözni tud. Emellett tovább tudja növelni a nagyobb vízigénnyel rendelkező növények területét. Így erősíti a gazdálkodás jövedelmezőségét. Már 2019-tól kezdődően tárol gabonát. amivel javítja a gazdálkodás eredményességét és biztonságát. A 32,4 millió forint európai uniós támogatás segítségével a gazdálkodás működése kiszámíthatóvá, biztonságosabbá vált, hosszútávon megőrzi a meglévő munkahelyeket.

A beruházás hiánymentesen, határidő előtt megvalósult.

„A projektről bővebb információt a  http/http://www.birozsigmond.com/ oldalon olvashatnak.”

További információ kérhető:

Elérhetőség (telefonszám: 06 70 542 7525 ; e-mail: bakmmx@gmail.com )

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Bürkös koncert Tiszafüreden és Karcagon

Hazánk egyik legismertebb, magyar autentikus zenekét játszó zenekarának koncertjére látogathatnak el október 23-án Tiszafüreden és Karcagon. Tiszafüred, 2020. október 23. 14:00. Deák tér Karcag, 2020.

Tovább »