Csalókra figyelmeztet az MKB Bank

Az elmúlt időszakban ismét növekszik az adathalász-kísérletek száma. Megjelent egy, a korábbiaknál jóval kifinomultabb eszközökkel kivitelezett, e-mailben megvalósuló támadás – hívta fel a figyelmeztet az MKB Bank közleményére a Portfolió.

A csalók ebben az esetben is az MKB Bank nevével visszaélve küldenek adategyeztetésre felhívó e-mailt, mely levél tartalma nyelvtanilag helyes, megfelelő magyarsággal fogalmazott. Előzőek miatt ez az e-mail – ellentétben a korábban jellemző nyelvtanilag helytelen, helyesírási hibákat tartalmazó levelekkel – nem ad egyből gyanúra okot.

Az adathalász e-mailben található linken keresztül a csalók immár nemcsak az ügyfelek netbanki belépőkódjait, hanem kártyaszámukat és elérhetőségüket (e-mail cím, telefonszám) is kérik. Az adathalász e-mailben szereplő telefonszám nem köthető az MKB Bankhoz.

Hangsúlyozzák: az MKB Bank nem kér ügyfeleitől személyes és banki adatokat sem telefonon, sem e-mailen keresztül. A bank az alábbi oldalon foglalja össze az eddig ismert csalásokkal kapcsolatos tudnivalókat, elkerülésükre vonatkozó javaslatokat.

Címlapképünk illusztráció. Forrás: Portfolio.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights