Bombafenyegetés az Eiffel-toronyban, kiürítették Párizs ékességét

Kiürítették szerdán délben az Eiffel-tornyot bombafenyegetés miatt – adta hírül a párizsi rendőrség. A francia főváros egyik legismertebb turisztikai nevezetességének kiürítését a távirati iroda szerint a tornyot üzemeltetők is megerősítették – írja a Magyar Nemzet.

A Le Parisien című napilap portálja arról számolt be, hogy egy névtelen telefonhívás előzte meg az evakuálást, az ügyben a hatóságok vizsgálatot indítottak. A rendőrség az első óvintézkedések gyanánt egy biztonsági kört hozott hozott létre a torony körül, így az most jelenleg megközelíthetetlen.

A Le Figaro című konzervatív lap portálja azt írja, nemcsak az Eiffel-tornyot, de a környékét is átvizsgálja a rendőrség. A Reuters hírügynökség tudósítója mindazonáltal nem tudta megerősíteni a Le Parisien információit a bombafenyegetésről.

Az orosz tulajdonban lévő Sputnik hírportál francia kiadása közben rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta: állítólag többen is beszámoltak egy Allah akbar-t kiáltó személyről, aki a torony közvetlen közelében azzal fenyegetőzött, hogy mindent felrobbant.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest