Visszatérnek az első hullám idején alkalmazott határvédelmi szabályok – videó

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy szeptember 1-jétől külföldi állampolgár Magyarország területére nem léphet, csak indokolt kivételekkel. Elkezdődött a második hullám, és a márciusira emlékeztető megbetegedési adatok jellemzőek Európa-szerte: mindenütt rohamosan nő a fertőzések száma, így hazánkban is – közölte.

Kormányinfó (2020.08.28.)

Több hónapos rekordon a megbetegedések száma hazánkban. Részletes tájékoztatást ad a kormány mai ülésén meghozott döntésekről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Közzétette: hirado.hu – 2020. augusztus 28., péntek

Visszatérnek az első hullám idején alkalmazott határvédelmi szabályok

A koronavírusjárvány-helyzet alakulása miatt a járvány első hulláma idején alkalmazott határvédelmi szabályokhoz való visszatérésről döntött a kormány – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Így fő szabály szerint szeptember 1-jétől külföldi állampolgár Magyarország területére nem léphet, csak indokolt kivételekkel.

A külföldről hazatérő magyaroknak pedig 14 napig – vagy mindaddig, amíg két nap különbséggel két negatív tesztet nem tudnak bemutatni – karanténba kell vonulniuk” – ismertette, jelezve, hogy a fertőzések többségének eredete külföldi.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: egyszerre kell gondoskodni a leginkább veszélyeztetett idősek biztonságáról, és biztonságban kell tudni az iskolakezdésre készülő gyermekeket, valamint a gazdaság zavartalan működését.

hirado.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights