TerraClean – ilyen a korszerű részecskeszűrő tisztítás

A TerraClean egy gépjárművek számára létrehozott tisztító szolgáltatás. Ma már autószervizek és mobilszolgáltatók hálózatán keresztül is elérhető Európában, Kanadában, az Egyesült Államokban és most már Magyarországon is. Központi szervizükben és országszerte a szerviz partnereiknél a részecskeszűrő tisztítás mellett, egyéb tisztító szolgáltatást is végeznek.

A kétezres évektől egyre több részecskeszűrős dízel autó terjedt el, és ezzel együtt egyre több tisztítási megoldás került a piacra. A piacon az olcsó szolgáltatások mellett, a drága szolgáltatások is megjelentek. Azonban a hatékonyság nem mindig egyenes arányos a kialakított szolgáltatási árakkal.

Amikor az autó már nem működik elég hatékonyan, akkor a részecskeszűrő megmentésével kapcsolatban többféle eljárást is alkalmaznak ezek a szolgáltatók. Az egyik ilyen szolgáltatás az adalékkal történő tisztítás. Ez egy olcsó megoldás, amikor is valamilyen folyékony halmazállapotú termék hozzáadását javasolják az üzemanyaghoz. Azonban az üzemanyag a tankból, a motorba jut, ahol az elsődleges égési folyamat során elég. És így az anyag nem jut el a részecskeszűrőig, azaz a pozitív hatását sem tudja kifejteni.

A tisztítás leszereléssel is történhet. Ilyenkor valamilyen kémiai anyaggal vagy hő hatására, égetéssel történik a szennyeződés eltávolítása, amely a problémát okozza. Mivel a részecskeszűrőt leszerelik, azaz eltávolításra kerül, ez egy meglehetősen költséges megoldás. Nem beszélve arról, hogy több napra szervizbe kerül az autó, nagyon időigényes és plusz költségek is adódhatnak, ami mindig bosszúságot szül.

A szűrőcsere az egyik legköltségesebb opció, hiszen ilyenkor a szűrő komplett cseréje történik meg, ez extrém esetben akár milliós tétel is lehet, az autó pedig több napon keresztül a szervizben állhat.

A TerraClean részecskeszűrő tisztítási szolgáltatást is végez, ami a teljes diagnosztikával kezdődik, majd következik egy mechanikai vizsgálat, ezt követően pedig a rendszertisztítás következik. A tesztvezetést pedig ismételten egy vizsgálat zárja. Mindez körülbelül 1 óra alatt.

A TerraClean szerint a részecskeszűrő eltávolítása nem megoldás, ráadásul így az autó nem fog megfelelni a környezetvédelmi előírásoknak. A TerraClean hatékony és gyors megoldást kínál a DPF részecskeszűrő tisztítás terén is.

A részecskeszűrő tisztítás után érdemes huzamosabb ideig (15-20 perc), magas fordulatszámon használni az autót. Ez az autópályás használatot jelenti, azaz ott valósulhat meg. Ilyenkor az alkatrész öntisztító folyamata indul meg, ami az állapot megóváshoz járul aktívan hozzá. A TerraClean garanciát is vállal az elvégzett tisztításra.

támogatott tartalom

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights