Tanszercsomagokkal segíti a hátrányos helyzetű gyermekek iskolakezdését a Kereszténydemokrata Néppárt

A hátrányos helyzetű gyermekek iskolakezdését kívánja segíteni tanszercsomagokkal a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselőcsoportja, az adományokat Simicskó István, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője adta át az Ökumenikus Segélyszervezetnek csütörtökön Budapesten.

Simicskó István a segélyszervezet csepeli központjában tartott sajtótájékoztatón azt mondta: „nagyon szép és nemes akcióhoz” csatlakozik a KDNP frakciója.

A politikus közölte, hogy szeretnének hozzájárulni a sikeres és eredményes tanévkezdéshez. Megjegyezte, hogy a szeptemberi iskolakezdés minden évben nagyon nagy terhet jelent a hátrányos helyzetű gyermekek családjainak.

Simicskó István kiemelte: az Ökumenikus Segélyszervezet évek óta nagyon komoly akciókat hirdet a rászorulók támogatásra érdekében. A KDNP pedig fontosnak tartja, hogy segítse az iskolakezdési akciót a maga eszközeivel, és a tanévkezdéshez szükséges eszközökkel töltsék meg az iskolatáskákat.

Fontosnak mondta azt is, hogy az ország minden pontjára eljusson a segítség, különösen a koronavírus-járvány idején, amikor sok család anyagilag is nehéz helyzetbe került.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója kiemelte: a szervezet ereje a közösségben rejlik, ahová bárki bárhonnan bármilyen indíttatásból csatlakozhat. Erre szükségük is van, hiszen a közösségüknek erősödnie kell, és feladat bőven van – mondta.

A koronavírus miatt idén az eddigiekhez képest további ezer, tehát összesen kétezer nehéz helyzetbe került gyermeket szeretnének segíteni egyenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomaggal. A célkitűzés az, hogy a segítség már az első becsengetés előtt célba érhessen – mondta.

Az iskolakezdés költségeit jellemző számok arányában elmondható, hogy a segélyszervezet iskolásonként adott 10 ezer forint értékű támogatása jelentős segítséget nyújt a családoknak – olvasható a kiosztott háttéranyagban.

A segélyakciót a 1353-as adományvonal hívásával, illetve a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon lehet támogatni.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights