Posztumusz Badacsonytördemic Díszpolgára címet kapott Dobos László, Karcag néhai poldármestere

tb0809btordposzt1 (1)

Posztumusz Badacsonytördemic Díszpolgára címet kapott a település néhai polgármestere, Vollmuth Péter és Dobos László, Karcag néhai polgármestere. Az elismeréseket a családtagok vették át a szombati szentmisét követően a katolikus templomban – írja VEOL.

A misét Szakács Péter atya celebrálta, majd Szántai Attiláné, a faluház vezetője arról beszélt, hogy a korábbi vezető 2006. október 9-ig, 14 éven át volt a település társadalmi megbízatású polgármestere. Közösségi ember lévén értékeket teremtett, és olyan rendezvényeket hívott életre, amelyek mára hagyománnyá váltak, országos hírűvé tették a községet. Elmondható, hogy a község Vollmuth Péternek köszönhetően felkerült Magyarország kulturális térképére, a néhai polgármester érdemei elismeréséért átvehette a Magyar Arany Érdemkeresztet és a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatát.

Az ünnepségen a díszpolgári címmel járó plakettet és oklevelet fia, Vollmuth Péter vette át Horváth Zoltántól. A polgármester elődje érdemeit méltatta, és elmondta, hogy a Badacsonytördemic Díszpolgára címet Karcag néhai polgármestere, Dobos László is kiérdemelte. – Ő segített kiépíteni azt a kapcsolati rendszert, amely a mai napig jellemzi településeink viszonyát – mondta Horváth Zoltán, és átadta az elismerést Dobos László lányának, Dobos Csengének.

Vollmuth Péter Posztumusz Badacsonytördemic Díszpolgára címét a fia, Vollmuth Péter vette át Horváth Zoltántól
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fenyvesi Zoltán ország- gyűlési képviselő Vollmuth Péterrel kapcsolatos emlékeit idézte. – Értékőrként vigyázta a település és hazánk kincseit, miközben értékeket is teremtett. Helyet adott a Tördemic Néptáncegyüttesnek, létrehozta a szürkemarha-főző és a szürkebarátünnepet – sorolta az érdemeket a képviselő. F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő a két kitüntetett példaértékű életét méltatta. Két szilárd alaphoz hasonlította személyüket, amelyre lehetett hidat építeni a települések közé. Badacsonytördemic testvértelepülése, Kiskunlacháza polgármestere, Répás József emlékezőbeszédében elmondta, hogy Vollmuth Péter álmodozó ember volt, akinek a vágyai megvalósultak.
Az ünnepségen Gyurcsek János, Karcag alpolgármestere díszpolgári oklevelet vett át a város hivatala részére Horváth Zoltántól. A misén a Tördemic Néptáncegyüttes működött közre, az esemény Vollmuth Péter sírjánál koszorúzással zárult.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Három nap, négy helyszín

A vagyonvédelemről tájékoztattak a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai több településen. A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai Kőtelek, Tiszasüly, Tiszavárkony és Vezseny településeken várták az érdeklődőket a vagyonvédelmi

Tovább »

Gördeszkás gurult az autó elé Szolnokon

Egy szolnoki lakos közlekedett gördeszkával 2020. szeptember 24-én 7 óra 15 perckor Szolnok belterületén, amikor a kerékpárútról az úttestre történő lehaladását követően egy érkező személygépkocsi

Tovább »

Őszies idő kezdetben esővel, zivatarral

Szombaton kezdetben még sokfelé kell számítani esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is, majd napközben többfelé szakadozni kezd a felhőzet, és már sokkal kevesebb helyen fordulhat elő eső,

Tovább »