Megelőzési és életmód tábor Szolnokon

tábor3_0

A Szolnoki Rendőrkapitányság Megelőzési és Értékelő Alosztálya, valamint a megyei és városi Balesetmegelőzési Bizottság programokban gazdag tábort szervezett a gyerekeknek.

Július második felében két héten át közel nyolcvan gyermek hangos zsivaja verte fel Szolnokon a vízpart csendjét. A rendőrség pihenőházában saját kezdeményezésű és szervezésű napközis megelőzési és életmód tábort szerveztek a testületben dolgozó munkatársak csemetéinek.

A tábor lakói testközelből bepillantást nyertek a rendőri munkába, többek között fegyverzettechnikai, közlekedésrendészeti és bűnmegelőzési területen tettek szert különböző ismeretekre. Az egyenruhások megmutatták az érdeklődőknek a járőrautót és annak felszereléseit is, amely nagy sikert aratott a lurkók körében. A bátrabbak magukra öltötték a járőrök által használt felszereléseket és kipróbálták, milyen érzés egy rendőrautó, illetve egy rendőrmotor kormánya mögött ülni.

A gyermekek életkorukból és tapasztalatlanságukból adódóan a legveszélyeztetettebb résztvevői a közlekedésnek, hiszen gyakran nem rendelkeznek még a biztonságos közlekedéshez szükséges ismeretekkel. A rendőrség közlekedésrendészeti szakembereivel a közlekedés veszélyeiről beszélgettek, megismerték a gyalogos és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait.

A rendőri szakmához kapcsolódó programokon túl volt ügyességi vetélkedő, kézműves foglalkozás, mozi és repülőmúzeum látogatás, valamint hajózás és különböző sportolási lehetőségek tették változatosabbá a tábor napirendjét.

A programokon és a foglalkozásokon a diákok a szép élményeken túl sok hasznos ismeretet szereztek.

police.hu

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Három nap, négy helyszín

A vagyonvédelemről tájékoztattak a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai több településen. A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai Kőtelek, Tiszasüly, Tiszavárkony és Vezseny településeken várták az érdeklődőket a vagyonvédelmi

Tovább »

Gördeszkás gurult az autó elé Szolnokon

Egy szolnoki lakos közlekedett gördeszkával 2020. szeptember 24-én 7 óra 15 perckor Szolnok belterületén, amikor a kerékpárútról az úttestre történő lehaladását követően egy érkező személygépkocsi

Tovább »

Őszies idő kezdetben esővel, zivatarral

Szombaton kezdetben még sokfelé kell számítani esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is, majd napközben többfelé szakadozni kezd a felhőzet, és már sokkal kevesebb helyen fordulhat elő eső,

Tovább »