Készül Szolnok kulturális koncepciója

Illusztráció. (Kép: turizmus.com)

Hosszú távon meghatározza a megyeszékhely kulturális életét a most formálódó koncepció. Első lépésként műhelymunkára várták az érintetteket.

Szolnok város 2020-2035 időtávra szóló kulturális koncepciójának első közösségi tervező, helyzetelemző műhelyét tartották Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. A közeljövőben még két hasonló rendezvényre kerül sor, ezt követi a következő két évre szóló cselekvési terv kidolgozása.

A résztvevőket Fejér Andor alpolgármester köszöntötte, aki  a koncepció kidolgozásnak fontosságáról szólva elmondta: a városban élők számára az egyik legfontosabb megtartó erő a sokszínű, színvonalas rendezvények elérhetősége. Mint mondta, a város jelentős összeget fordít a kultúrára, azonban keresni kell a megújulás lehetőségeit is.

Az önkormányzat a város polgárságának, civil, egyházi, gazdasági szervezeteinek, intézményeinek partneri együttműködési keretében készíti el a megyeszékhely új kulturális koncepcióját. Nem titkolt cél, hogy mindezzel egyúttal előkészítik Szolnoknak az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerését célzó pályázatot is.

A tervező munka első szakaszában átfogó szakértői helyzetelemzés készült a város kulturális életéről és adottságairól. A munka részeként 20 mélyinterjú és 5 területi, illetve tematikus fókuszcsoport keretében már mintegy 80 kulturális területen aktív szakember, szervezeti képviselő kapcsolódtt be a tervező folyamatba. A helyzetelemzést és a szükségletek felmérését célzó online kérdőívet több mint kétszázan töltötték ki.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Három nap, négy helyszín

A vagyonvédelemről tájékoztattak a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai több településen. A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai Kőtelek, Tiszasüly, Tiszavárkony és Vezseny településeken várták az érdeklődőket a vagyonvédelmi

Tovább »

Gördeszkás gurult az autó elé Szolnokon

Egy szolnoki lakos közlekedett gördeszkával 2020. szeptember 24-én 7 óra 15 perckor Szolnok belterületén, amikor a kerékpárútról az úttestre történő lehaladását követően egy érkező személygépkocsi

Tovább »

Őszies idő kezdetben esővel, zivatarral

Szombaton kezdetben még sokfelé kell számítani esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is, majd napközben többfelé szakadozni kezd a felhőzet, és már sokkal kevesebb helyen fordulhat elő eső,

Tovább »