Hamarabb kerül a magyar mozikba Nolan új filmje, mint az Egyesült Államokban

Illusztráció. (Kép: hirado.hu)

Christopher Nolan új sci-fi thrillerje, a Tenet bemutatójára egy héttel korábban kerül sor Magyarországon, mint az Egyesült Államokban. A premiert a koronavírus-járvány miatt kellett elhalasztani.

A pandémia egyik nagy vesztese a filmipar. Az Egyesült Államokban az éves jegybevételek július végéig nem érték el a kétmilliárd dollárt, miközben 2009 óta a bevételek tízmilliárd dollár körül alakultak – mondta Dudás Viktor filmszakértő az M1 Ma délelőtt című adásában.

A nagy cégek közül a Sony összes premierjét 2021-re tolta ki. A vírus miatt a Disney is kénytelen volt három nagyszabású produkciójának premierjét elhalasztani, de még reménykednek, hogy ősszel sor kerülhet a bemutatókra.

Az amerikai szuperprodukciók nehezebben indultak újra. Christopher Nolan filmje lehet az az alkotás, amely visszacsábíthatja az embereket a moziba – tette hozzá. Az angol filmrendező-producer ragaszkodott a nyári premierhez.

A jelenlegi állás szerint a Tenet bemutatójára a világpremierrel egy időben, augusztus 26-án szerdán kerül sor, miközben az Egyesült Államokban szeptember első hétvégéjén tűzik műsorra. Magyarországon a nézők iMax vásznon is láthatják a filmet, amely szintén világszenzáció – tette hozzá.

A film előkészületeiről elmondta, hogy a főszerepet játszó John David Washington is csak Nolan zárt irodájában olvashatta el a forgatókönyvet, de voltak olyan színészek is, akik kizárólag a saját szerepüket ismerhették meg.

hirado.hu

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Sok eső jellemezte a júliust is

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére júliusban átlagosan 96 milliméter csapadék hullott, ami több mint másfélszerese a sokéves 7. havi értéknek. Az átlaghőmérséklet 21,7 Celsius

Tovább »

Tisza-tó: rekord biciklis forgalom

Júliusban 18 075, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami új abszolút havi rekord. 2020 júliusában 18 075 bringást regisztrált

Tovább »

Lopás a mezőtúri strandon

Ismeretlen személy ellopta egy helyi lakos őrizetlenül hagyott táskáját – melyben többek között a sértett mobiltelefonja, napszemüvege és papucsa volt – a mezőtúri strandfürdő úszómedencéje

Tovább »