Augusztusi kánikula

Illusztráció. (Kép: nlc.hu)

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből említésre méltó csapadék nem várható, legfeljebb az esti órákban fordulhat elő délkeleten néhol egy-egy gyenge futó zápor. 

Az Alpokalján az északias, északon, északkeleten a keleti-északkeleti szelet kísérhetik élénk lökések. Hajnalban 15 és 21, délután 30 és 35 fok között alakul a hőmérséklet. Tisza-tó: 24 °C.

Kánikula, igazi strandidő

Szombaton sok napsütésre, kánikulára van kilátás, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb csak egy-egy helyen alakulhat ki átmenetileg frissítő futó zápor, esetleg zivatar. Néhol élénk lehet az északkeleti szél. A hajnal nem hoz igazi felfrissülést, napközben a legmelegebb órákban pedig 31-35 fokot mérhetünk.

Vasárnap folytatódik a kánikula sok napsütéssel, 30-34 fokos csúcsértékekkel. Legfeljebb csak egy-egy helyen alakulhat ki átmeneti frissítő zápor. Helyenént élénk lehet az északi-északkeleti szél.

A meleg nyári idő a jövő hét első napjaiban is kitart többfelé 30 fok körüli, illetve 30 fok fölötti maximumokkal. Az éjszakák is enyhék lesznek. A napsütés mellett időnként magasra tornyosulhatnak a gomolyfelhők, de csak elszórtan alakulhatnak ki átmeneti jelleggel helyi záporok, zivatarok.

idokep.hu

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Három nap, négy helyszín

A vagyonvédelemről tájékoztattak a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai több településen. A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai Kőtelek, Tiszasüly, Tiszavárkony és Vezseny településeken várták az érdeklődőket a vagyonvédelmi

Tovább »

Gördeszkás gurult az autó elé Szolnokon

Egy szolnoki lakos közlekedett gördeszkával 2020. szeptember 24-én 7 óra 15 perckor Szolnok belterületén, amikor a kerékpárútról az úttestre történő lehaladását követően egy érkező személygépkocsi

Tovább »

Őszies idő kezdetben esővel, zivatarral

Szombaton kezdetben még sokfelé kell számítani esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is, majd napközben többfelé szakadozni kezd a felhőzet, és már sokkal kevesebb helyen fordulhat elő eső,

Tovább »