Elmaradnak a szabadtéri rendezvények Szolnokon

VMJA_2776

A nyár végi-ősz eleji időszak hagyományosan mozgalmas szokott lenni Szolnokon, számos szabadtéri, nagyszabású rendezvény színesíti a város életét ilyenkor. Idén azonban úgy döntöttek a város vezetői, hogy elmaradnak ezek a programok.

Az operatív törzs ajánlásait is fegyelembe véve, a városvezetők és a programok szervezői úgy döntöttek, hogy elmaradnak az augusztusra és szeptemberre tervezett rendezvények. A döntés érinti az augusztus 20-i, Szolnok napjához kapcsolódó programokat, a Parti-Túra Szolnoki Szimfonikus Nyárt, a Katonazenekari Fesztivált, a Gulyásfesztivált és a Tiszai Hal Napját. Elmarad a Városházi Est és az Örökség Fesztivál is.

– Sajnos kénytelenek vagyunk átütemezni ezeket a rendezvényeket, abban bízva, hogy jövőre a szokott érdeklődés mellett, már zavartalanul lehet megrendezni mindegyiket – mondta el Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a szerdán tartott sajótájékoztatón. – Ezek mindegyike évről-évre sokezer embert vonz, s mivel a környező országokban folyamatosan nő a fertőzöttek száma, az Operatív törzs ajánlásainak megfelelően született meg a döntés a rendezvények elmaradásáról. Szolnok nem kockáztat. Az itt élők eddig is nagyon fegyelmezetten alkalmazkodtak a helyzethez, ennek eredményeként megyénk a kevésbé fertőzöttek közé tartozott. Szeretnénk, ha ez így is maradna. Arra kérek mindenkit, hogy továbbra is hordja a maszkot, és tartsa be az előírásokat.

Györfi Mihály alpolgármester is a szabályok betartására hívta fel a figyelmet:

– Kiemelten fontosnak tartjuk a munkahelyek megőrzését, éppen ezért fontos, hogy szeptemberben elkezdődhessen a tanév, hiszen a gyermekek így tanulnak ideális környezetben, szüleik pedig eljárhatnak dolgozni. Ehhez sajnos szükséges volt a mostani döntés.

Az augusztus 20-i rendezvények közül a vártemplomban tartandó ünnepi misét megtartják, és az az követő kenyérszentelés is a templom előtt. Ignácz Ervin, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Parti-Túra programjával kapcsolatosan kiemelte, hogy keresik a lehetőséget kisebb léptékű, akár vidéki koncertek megtartására. Papp Béla pedig az Örökség Világzenei Fesztivál jubileumja alkalmából megjelenő dupla CD-re hívta fel a figyelmet.

– A jórészt szabadtéren zajló rendezvények közül egyedül a Tiszaligeti Napok esetében vizsgáljuk még annak lehetőségét, hogy valamilyen formában mégis megrendezzük – tette hozzá Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum igazgatója. – Idén 57. alkalommal kerülne sor a Tiszaligeti Napokra, s bízunk benne, hogy megtaláljuk biztonságos lebonyolítás módját.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Három nap, négy helyszín

A vagyonvédelemről tájékoztattak a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai több településen. A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai Kőtelek, Tiszasüly, Tiszavárkony és Vezseny településeken várták az érdeklődőket a vagyonvédelmi

Tovább »

Gördeszkás gurult az autó elé Szolnokon

Egy szolnoki lakos közlekedett gördeszkával 2020. szeptember 24-én 7 óra 15 perckor Szolnok belterületén, amikor a kerékpárútról az úttestre történő lehaladását követően egy érkező személygépkocsi

Tovább »

Őszies idő kezdetben esővel, zivatarral

Szombaton kezdetben még sokfelé kell számítani esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is, majd napközben többfelé szakadozni kezd a felhőzet, és már sokkal kevesebb helyen fordulhat elő eső,

Tovább »