Új laktanyát kapnak a rákóczifalvai önkéntesek

Tegnap délelőtt tették le az alapkövét annak a létesítménynek, amely a jövőben a Rákóczifalva Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Rákóczifalvai Polgárőr Egyesület otthona lesz elkészültét követően.

Az eseményen dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy egy település közösségének erejét a civil szervezetek mutatják meg, amelyek saját örömükre, szabadidőben, saját költségből tesznek környezetük jobbá tételéért. Hozzátette, hogy a helyi tűzoltó egyesület kibírta a történelem változásait, és már száztizenegy éve működik.

Dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a projektnek zöld utat adó kormányhatározat egy éve jelent meg, melynek célja a települések közbiztonságáért tevékenykedő civil szervezetek támogatása. Emellett kifejezte reményét, hogy a beruházás hiánytalanul megvalósulhat.

Végezetül dr. Túróczi Imre, Rákóczifalva polgármestere szólt az egybegyűltekhez, aki biztosította a jelenlévőket arról, hogy az ilyen és ehhez hasonló értékteremtő projekteket támogatni fogja az önkormányzat.

A beruházás során egy nyolcvan négyzetméter alapterületű, kétszintes épület fog elkészülni, amelyben a közös terek mellett egy-egy irodája lesz az önkéntes tűzoltóknak és a polgárőröknek. Az épület mellett egy kétállásos garázs – a két egyesület járműveinek –, valamint egy nyitott, fedett szín is felépül majd.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest