Tizennégy hektár égett le

Illusztráció. (Kép: startlap.hu)

Tegnap balesetek és tűzesetek egyaránt történtek megyénkben, utóbbiak közül két – szántóföldön történt – esemény emelkedett ki.

Villanyoszlopnak ütközött és oldalára borult egy kisteherautó tegnap reggel Jászberényben, a Gyöngyösi úton. A baleset során a gépkocsi egy parkoló autónak nekiment, a karót pedig eltörte és kidöntött két jelzőtáblát is. A jászberényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, melynek sofőrjéhez mentők érkeztek a helyszínre.

Hat hektáron égett lábon álló gabona tegnap délután Besenyszög külterületén. A szolnoki hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be, miközben egy erőgép körbetárcsázta a területet.

Egy traktor gabonaszállító pótkocsijának ütközött egy kisbusz tegnap délután a 32-es számú főúton, Jászteleknél. A jászberényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisbuszt, majd megtisztították az úttestet a törmelékektől. A kisbuszban nyolcan utaztak, közülük hét embert mentők láttak el.

Kigyulladt egy bálázó tegnap délután Szelevény határában. A tűz átterjedt a gép körül lévő  tarlóra és negyven szalmabálára. A kunszentmártoni és a szarvasi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat, közben pedig egy erőgép körbetárcsázta a területet. Az egység a bálákat szétbontotta, illetve a gépből eltávolította a benne lévő, nagy mennyiségű szalmát. A tarló mintegy nyolc hektáron égett le.

Két telken, összesen közel ezer négyzetméteren kapott lángra az aljnövényzet tegnap délután a csépai Zrínyi utcában. A szarvasi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral számolták fel a károkat. 

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Mindössze két eset egy nap alatt

Csütörtökön és péntek hajnalban mindössze két, beavatkozást igénylő eseménye volt megyénk tűzoltóinak – írja a honlapján a megyei katasztrófavédelmi-igazgatóság. Gázszag keltett riadalmat csütörtök délután egy

Tovább »

Postabélyegen az év hala

Legalább négy éve már, hogy a Posta a társaságunktól is témajavaslatokat kért új bélyegeihez, s mi erre a mindenkori év halát javasoltuk – írja honlapján

Tovább »

Strandidő, kánikula

Szombaton sok napsütésre, kánikulára van kilátás, az időnként megjelenő felhőkből csupán délen, délkeleten, esetleg a középső tájakon alakulhat ki egy-egy helyen átmenetileg frissítő futó zápor, esetleg

Tovább »