Szolnoki Többség: A szomszéd szobából üti egymást a két szövetséges

20200728_104443

Egyre mélyebbek a Szolnoki Többségen belüli személy ellentétek. Ezúttal a szomszéd szobából a Facebookon át üzenget egymásnak a Szolnoki Többség két alpolgármestere, a DK-s Miskolczi László és az MSZP-s Györfi Mihály.

A Szolnoki Többség berkein belül továbbra is kőkemény ellentét feszül a tagok között, aminek most már nem is titokban, hanem már a nyilvánosság előtt, a közösségi médián keresztül is hangot adnak.

Miskolczi László városüzemeltetési alpolgármester hétfői posztjában a humán területért felelős Györfinek üzent. Mint írta: „Az elmúlt hetekben a Szolnok Ispán körúton élők többször jelezték felém, hogy a lakótelepen rendszeressé váltak a hajléktalanok, akik szükségleteiket is a házak előtt lévő parkos területen végzik el. A probléma megoldásért kiált, ezért személyesen is tájékoztatni fogom Györfi Mihály humán területekért felelős alpolgármestert, a választókerület önkormányzati képviselőjét, hogy S.O.S találjon megoldást a kialakult helyzetre!

Miskolczi László Facebook-bejegyzése.

Nem is késlekedett sokáig a válasz a szomszéd szobából (Györfi és Miskolczi irodájának közös titkársága van – a szerk.): „S.O.S. megoldásom van: legközelebb hívd fel kérlek a szociális munkásokat, hogy emberséggel oldjuk meg a helyzetet a városüzemeltetéssel együtt!

Értesüléseink szerint egyre feszültebb a hangulat a két alpolgármester között, a felszín alatt már régóta mennek az üzengetések. Nem ez az első vita a Szolnoki Többségen belül, az állandó civakodásra, a pozíciók hajhászására hivatkozva előbb Ligeti József lépett ki a frakciószövetségből, majd Fajcsák Károly. Ezzel el is veszett a Szolnoki Többség közgyűlési többsége. A mostani balhé állítólag a frakciószövetségen belüli irányítói szerepért megy, úgy tudjuk, Miskolczinak elege lett Györfi kioktató stílusából, míg Györfi nem tartja kollégáját vezérszerepre alkalmasnak.

..és Györfi Mihály válasza a komment szekcióban.

Azt nem tudjuk, mi lesz a jelenlegi csatának a következménye, többséges informátorunk szerint komoly hatalmi csata zajlik a két alpolgármester között. Közeledik a 2022-es parlamenti választás, ahol még nincs meg a közös ellenzéki jelölt. Ebben eddig határozottan Györfi Mihály tűnt előrébb lévőnek, ám a DK erősödése, s vele együtt az MSZP brutális gyengülése miatt könnyen fordulhat minden.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Sok eső jellemezte a júliust is

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére júliusban átlagosan 96 milliméter csapadék hullott, ami több mint másfélszerese a sokéves 7. havi értéknek. Az átlaghőmérséklet 21,7 Celsius

Tovább »

Tisza-tó: rekord biciklis forgalom

Júliusban 18 075, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami új abszolút havi rekord. 2020 júliusában 18 075 bringást regisztrált

Tovább »

Lopás a mezőtúri strandon

Ismeretlen személy ellopta egy helyi lakos őrizetlenül hagyott táskáját – melyben többek között a sértett mobiltelefonja, napszemüvege és papucsa volt – a mezőtúri strandfürdő úszómedencéje

Tovább »