Semmelweis nap: Elismeréseket adtak át a karcagi Kátai Gábor Kórházban

DSC_4527

Huszonnyolc éve a magyar egészségügy napjaként tartjuk számon a híres orvos-professzor, Semmelweis Ignác születésnapját. Ez alkalomból minden évben az egészségügyi dolgozókat ünnepeljük.

Július 3-án délután, ünnepélyes keretek között mondtak köszönetet a karcagi Kátai Gábor Kórház dolgozóinak. A hagyományos eseményen számos elismerés talált gazdára.

Lakatos Linda, intézeti főgyógyszerész köszöntötte a megjelenteket, majd Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke szólt. Kiemelte: Napjainkban is meghatározó Semmelweis Ignác korszakos felfedezése, mely alapjaiban határozta meg az elmúlt közel két évszázadot.

Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke Karcagon. Fotó: Ujvári László

Az elmúlt hónapokban méltó módon terelődött a figyelem az egészségügyre. Megmutatkozott, hogy mennyi mindent köszönhetünk az egészségügyi dolgozóknak – fogalmazott beszédében a megyei elnök.

Elismerően szólt a karcagi kórház működéséről, valamint az ott végzett munka színvonaláról Dr. Suba László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ térségi igazgatója. Párhuzamot vont Semmelweis Ignác felfedezése és az aktuális világjárvány között, mindkét esetben az alapos és rendszeres kézmosás a megelőzés egyik alappillére.

Dr. Suba László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ térségi igazgatója. Fotó: Ujvári László

Sokszor halljuk, hogy ápolni és gyógyítani a legnemesebb dolog a világon, de emellett úgy gondolom, az egyik legnehezebb is – hangsúlyozta ünnepi beszédében Sári-Kovács Szilvia. – Nem elég kizárólag a szakmai tudás, annál sokkal több kell ahhoz, hogy valaki jó orvos vagy ápoló legyen. Például empátia, türelem és szorgalom – mutatott rá Karcag alpolgármestere.

A mindennapok hőseinek nevezte az egészségügyi dolgozókat, akiknek kiemelkedő szerepe van abban, hogy a koronavírus-járvány nem okozott komolyabb problémát a térségben.

Sári-Kovács Szilvia, Karcag Város alpolgármestere. Fotó: Ujvári László

A rendezvény végén került sor a hagyományos díjak és elismerések átadására.

A teljesség igénye nélkül: Karcag Város Egészségügyi és Szociális Szolgálatáért díjat vehetett át Horvátné Vass Erzsébet, ápolási igazgató helyettes. A Kátai Gábor Kórház Igazgató Testülete idén is adományozott Kátai-díjat, ezúttal Andrásiné Köntés Gabriella és Dr. Kapusi Lajos részére.

Nagyné László Erzsébet, a kórház főigazgatója is köszöntötte az egészségügyi dolgozókat.
Fotó: Ujvári László

Emellett számos megyei és országos díj talált gazdára, továbbá jutalmazták a több évtizedes közalkalmazotti munkaviszonnyal rendelkező kollégákat is.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Mindössze két eset egy nap alatt

Csütörtökön és péntek hajnalban mindössze két, beavatkozást igénylő eseménye volt megyénk tűzoltóinak – írja a honlapján a megyei katasztrófavédelmi-igazgatóság. Gázszag keltett riadalmat csütörtök délután egy

Tovább »

Postabélyegen az év hala

Legalább négy éve már, hogy a Posta a társaságunktól is témajavaslatokat kért új bélyegeihez, s mi erre a mindenkori év halát javasoltuk – írja honlapján

Tovább »

Strandidő, kánikula

Szombaton sok napsütésre, kánikulára van kilátás, az időnként megjelenő felhőkből csupán délen, délkeleten, esetleg a középső tájakon alakulhat ki egy-egy helyen átmenetileg frissítő futó zápor, esetleg

Tovább »