Nincs aktív fertőzött Szolnok megyében

Az aktív esetek és a halálos áldozatok többsége is budapesti, megyénkben ketten hunytak el koronavírus-fertőzésben.

Csütörtök délután a koronavírus.gov.hu tájékoztatási honlapon közzétették a magyarországi halálos áldozatok és aktív fertőzöttek megyénkénti eloszlását – írja a Mandriner.

Magyarországon eddig összesen 4279 új koronavírussal fertőzöttet azonosítottak. A fertőzöttek 51%-a 60 év feletti, 57%-uk nő, 42%-uk férfi. A védekezés első szakasza sikeres volt, az időben meghozott intézkedéseknek köszönhetően elkerültük a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket. Az aktív fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma az elmúlt időszakban fokozatosan csökken. Az új fertőzések száma az elmúlt hetekben stagnál, egyelőre nem nőtt kiugróan, és a most életbe lépett beutazási korlátozások célja is az, hogy ez így maradjon, a vírust ne hurcolják be külföldről és a járvány ne lángoljon fel. A kormány célja, hogy csak a legszükségesebb korlátozásokat tartsa fenn – kezdi a beszámolót az oldal.

Az aktív fertőzöttekre vonatkozó diagram adataiból aztán kiderül: a legtöbb aktív eset július 16-án Budapesten volt. A fővárost Zala megye követte, majd  Pest megyével folytatódott a sor. Utóbbiban már száz alatt van az aktív esetek száma. Négy olyan megye volt (Baranya, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna), ahol egyáltalán nem volt aktív fertőzött, de Békésben és Veszprémben is csak egyet-egyet regisztráltak. Minden ötödik aktív beteg kórházban van, és jelenleg 5-en szorulnak lélegeztetőgépre.

„Az elhunytak száma 595 fő, az elmúlt öt napban nem történt új haláleset.  Az elhunytak 93%-a 60 év feletti, 6 fő elhunyt a 30-39 éves, 10 fő elhunyt a 40-49 éves és 24 fő az 50-59 éves korcsoportba tartozik. Az elhunytak 96%-a krónikus társbetegséggel küzdött. Az elhunytak 60%-a budapesti, ezt követően a legtöbb COVID-19 fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetet Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében regisztrálták. Három olyan megye van, ahol a eddig nem történt halálozás: Békés, Vas, és Hajdú-Bihar” – közli a kormányzati honlap.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

[GALÉRIA] Elő a szánkókkal!

Kitörő lelkesedéssel vették birtokukba a havas Várkonyi téri szánkódombot a szolnoki gyerekek szombaton. Amint arról beszámoltunk, az NHSZ Szolnok közreműködésével a hét végén folyamatosan működik

Tovább »