Lehetnek záporok, zivatarok

Illusztráció. (Kép: kaposvarmost.hu)

Csütörtökön egy hidegfront előterében már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, így a napos időszakok mellett több tájegységünkön is kialakulhatnak záporok, zivatarok. 

Heves zivatarok is előfordulhatnak felhőszakadás, nagyobb méretű jég és szélvihar kíséretében. A legmelegebb órákban 29-35 fokot mérhetünk, de a zivatarokat követően hirtelen lehűlhet a levegő. Tisza-tó: 19 °C.

Hétvégén már kevesebb zápor, zivatar, több napsütés jön

Pénteken nyugat, északnyugat kivételével még többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Keleten, északkeleten csak zivatarok idején támadhat fel a légmozgás, máshol sokfelé élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Mérséklődik a hőség, délután 23-30 fok várható.

Szombaton a napos, gomolyfelhős idő mellett a középső és déli-délkeleti tájakon elszórtan még előfordulhat zápor, zivatar. Az élénk, erős északias szélben 25-30 fokot mérhetünk.

Vasárnap napos nyári időre van kilátás, egy-egy futó zápor kis eséllyel a keleti határ mentén fordulhat elő. A kissé szeles időben délután 27-32 fokra készülhetünk. Hétfőre egy-két fokkal tovább fokozódhat a meleg.

idokep.hu

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

TiszTa-tó Jász-Nagykun-Szolnok megyében

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnmegelőzési szakemberek folytatják a TiszTa-tó bűnmegelőzési programot a Tisza-tó környékén. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai Tiszafüreden, Tiszaszőlősön és Abádszalókon folytatták

Tovább »

Bemutatkozó mise a Vártemplomban

Vasárnap tartotta bemutatkozó miséjét a szolnoki vártemplomban Gáspár István atya. A megyeszékhely új katolikus plébánosa augusztus 1-jével érkezett a városba. Mint ismert, Gáspár István atya

Tovább »