Ittasan rongáltak közlekedési táblákat

A kép illusztrációFORRÁS: PIXABAY.COM

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a Szolnoki Járásbíróságra két tószegi fiatalemberrel szemben közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett miatt – írja az ugyeszseg.hu.

A vádirat szerint a fiatalok 2020. február 15-én a hajnali órákra Tószegen alkoholos állapotba kerültek.

Hajnali 1 órakor gyalogosan elindultak Tószeg főutcájának tartott Attila úton, majd 200 méteren 4 db közlekedési jelzőtáblát rongáltak meg minden ok és indok nélkül. Az „Egyenetlen úttest” jelzőtáblát a földből kirángatták, a „Behajtani tilos” jelzőtáblát egy kiegészítő táblával együtt eltörték. Az „Egyirányú út” jelzőtáblát elforgatták, míg egy másik „Behajtani tilos” táblának a fémbilincsét megrongálták, mely ezáltal lecsúszott. Ez utóbbi jelzőtábla kiegészítő tábláját pedig 180 fokkal elforgatták.

A veszélyt jelző és tilalmi közlekedési jelzőtáblák eltávolításával, az utasítást adó jelzőtáblák megváltoztatásával a közlekedés biztonságát, az abban résztvevők életét és testi épségét az elkövetők közvetetten veszélyeztették.

A vádlottak a tószegi önkormányzatnak cselekményükkel 21.367 forint anyagi kárt is okoztak, melyet hajlandóak megtéríteni.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével hozzon büntető végzést a két büntetlen előéletű és cselekményét megbánó vádlottal szemben és intézkedésként bocsássa őket próbára.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Sok eső jellemezte a júliust is

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére júliusban átlagosan 96 milliméter csapadék hullott, ami több mint másfélszerese a sokéves 7. havi értéknek. Az átlaghőmérséklet 21,7 Celsius

Tovább »

Tisza-tó: rekord biciklis forgalom

Júliusban 18 075, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami új abszolút havi rekord. 2020 júliusában 18 075 bringást regisztrált

Tovább »

Lopás a mezőtúri strandon

Ismeretlen személy ellopta egy helyi lakos őrizetlenül hagyott táskáját – melyben többek között a sértett mobiltelefonja, napszemüvege és papucsa volt – a mezőtúri strandfürdő úszómedencéje

Tovább »