Halőri jelentés a Tisza-tóról – videó

Kép: sporthorgasz.eu

A Tiszán levonult az árhullám, a víz beállt az átlagos nyári szintre, átlátszósága egyre nagyobb. A folyón mind többen horgásznak sikeresen süllőre és kősüllőre. Jó hír a békéshalak kedvelőinek, hogy a letisztult vízben jó eséllyel zsákmányolhatnak pontyot és keszegféléket.

A parti horgászok napközben keszegeket és pontyot, az esti órákban a növényzet szélén süllőt és harcsát fogtak. A tározótérben pontyra horgászók a ritkás növényzetben több nagytestű pontyot csaltak horogra.

A pergetőhorgászok a sávosan kaszált sulyommezőben szépen fogták a balint, de egy-két csukát is sikerült megakasztaniuk.

A hét folyamán 2 esetben kellett feljelentést kezdeményezni, mindkét esetben állami és területi horgászjegy nélkül, jogosulatlanul horgásztak.

Felhívjuk a horgászok figyelmét a fogási napló vezetésére. A horgászat megkezdése előtt minden esetben be kell jelölni a horgásznapot a naptárrészben, továbbá fel kell tüntetni a horgászat helyét és víztérkódját (a vízterület neve: Tisza-tó, víztérkódja: 10-009).

sporthorgasz.eu

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Sok eső jellemezte a júliust is

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére júliusban átlagosan 96 milliméter csapadék hullott, ami több mint másfélszerese a sokéves 7. havi értéknek. Az átlaghőmérséklet 21,7 Celsius

Tovább »

Tisza-tó: rekord biciklis forgalom

Júliusban 18 075, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami új abszolút havi rekord. 2020 júliusában 18 075 bringást regisztrált

Tovább »

Lopás a mezőtúri strandon

Ismeretlen személy ellopta egy helyi lakos őrizetlenül hagyott táskáját – melyben többek között a sértett mobiltelefonja, napszemüvege és papucsa volt – a mezőtúri strandfürdő úszómedencéje

Tovább »