Beiktatták a megyei közgyűlés új tagjait

mkgy_0724_3

Soron kívüli ülést tartotta ma a Megyeházán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Az ülés elején esküt tett Ujvári Imre (FIDESZ-KDNP), aki mostantól a Dobos László halála miatt megüresedett képviselői helyet tölti be. A képviselők tárgyaltak a JNSZ 2030 c. dokumentumról, amely a megye következő tíz évre tervezett fejlesztéseit tartalmazza.

A hét elején megbízólevelének átvétele után Ujvári Imre – a megyei közgyűlés korábbi külső bizottsági tagja, Tiszafüred város polgármestere – letette képviselői esküjét, munkájához a megyei közgyűlés nevében kívánt jó munkát Hubai Imre, a testület elnöke. Ezt követően Ujvári Imrét egyhangúlag a Tervezési és Monitoring Bizottság elnökévé, és Hubai Imrével együtt a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács megyei delegáltjává is megválasztották. Külső bizottsági tagságról is döntöttek a képviselők , a Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottságba egyhangúan támogatták Nagyné László Erzsébet megválasztását. A közgazdász végzettségű Nagyné László Erzsébet bemutatkozásakor elmondta, hogy 8 éve a karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatója, és Karcag Város Önkormányzatának egyéni önkormányzati képviselője.

Jász-Nagykun-Szolnok megye 2030-ig szóló fejlesztési elképzeléseit tartalmazó JNSZM 2030 c. dokumentum is a közgyűlés napirendjén szerepelt. Az anyag a 2021-2027-es uniós ciklus kereteit és a megye települési önkormányzatainak elképzeléseit is figyelembe véve tervezi meg a térség fejlesztési irányait a következők szerint:

  • Növekvő versenyképesség: elérhetőség javítása – kiemelten az M4 továbbépítése –, bővülő hozzáadott érték előállítás, növekedési zóna szervezése, megyeszékhely és a tiszántúli térségek gazdasági súlyának emelése.
  • Népességmegtartás – társadalmi felzárkózás:  foglalkoztatás differenciált bővítése, népesség egészségi állapotának és képzettségének javítása, felsőfokú oktatás fejlesztése.
  • Kedvező állapotú környezet: tájkonform mezőgazdaság- és turizmusfejlesztés, megújuló energiák alkalmazása, klímavédelmi intézkedések.
  • Vonzó-élhető települések: átfogó településfejlesztés a helyi közösségek bevonásával.
  • Kiegyenlítettebb térszerkezet: településközi munkamegosztás elmélyítése, Tisza-tavi turisztikai térség kiemelt kezelése.

A dokumentum 1,411 mrd Ft összegben tartalmaz fejlesztési javaslatokat.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Sok eső jellemezte a júliust is

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére júliusban átlagosan 96 milliméter csapadék hullott, ami több mint másfélszerese a sokéves 7. havi értéknek. Az átlaghőmérséklet 21,7 Celsius

Tovább »

Tisza-tó: rekord biciklis forgalom

Júliusban 18 075, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami új abszolút havi rekord. 2020 júliusában 18 075 bringást regisztrált

Tovább »

Lopás a mezőtúri strandon

Ismeretlen személy ellopta egy helyi lakos őrizetlenül hagyott táskáját – melyben többek között a sértett mobiltelefonja, napszemüvege és papucsa volt – a mezőtúri strandfürdő úszómedencéje

Tovább »