Az ügyben a Karcagi Járási Ügyészség a napokban emelt vádat az anyával szemben

Kép: infoKarcag

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtóközleményében 2020. június 17-én tájékoztatta a sajtó munkatársait, hogy a Kunmadarason meghalt kislány anyjának élettársa gondatlan magatartása miatt vádemelés történt gondatlan emberölés vétsége miatt.

A nyomozó hatóság az anya ellen az emberölés miatti eljárást megszüntette, azonban a felmerült bizonyítékok alapján kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Az ügyben a Karcagi Járási Ügyészség a napokban emelt vádat az anyával szemben.

A megállapítható tényállás szerint az anya a gyermeket születésétől fogva egyedül nevelte. 2019-ben a kislányt kórházban kezelték. a zárójelentésben felhívták az anya figyelmét arra, hogy a gyermeknek fokozott védőnői és háziorvosi felügyelete szükséges, de az anya erről a védőnőt nem tájékoztatta.

2019. nyarán Kunmadarasra költöztek az anya élettársához, majd az anyatejes táplálékigényű kislányt rábízta a néhány hetes ismertségű élettársának rokonaira és ő maga Németországba utazott.

Néhány hét múlva hazajött, de a kislányról nem gondoskodott megfelelően. A kútból merített hideg vízzel fürdette, sírása miatt egy ízben mellkasánál fogva megrázta. A kicsi köhögése, hányása, hasmenése, kezdődő tüdőgyulladása miatt orvoshoz nem vitte. Több, ismeretlen módon keletkezett sérülés is volt a gyermeken, az anya mulasztása miatt e sérülések orvosi kezelése is elmaradt.

A nő szülői, gondozási kötelezettségét súlyosan megszegte és ezzel a 11 hónapos kislány testi fejlődését veszélyeztette.

Az ügyészség indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismerné a vád szerinti bűncselekményt. E szerint az ügyészség 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta. A kiskorú veszélyeztetésének bűntette a Btk szerint 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság fog elsőfokon dönteni.

infoKarcag

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Sok eső jellemezte a júliust is

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére júliusban átlagosan 96 milliméter csapadék hullott, ami több mint másfélszerese a sokéves 7. havi értéknek. Az átlaghőmérséklet 21,7 Celsius

Tovább »

Tisza-tó: rekord biciklis forgalom

Júliusban 18 075, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami új abszolút havi rekord. 2020 júliusában 18 075 bringást regisztrált

Tovább »

Lopás a mezőtúri strandon

Ismeretlen személy ellopta egy helyi lakos őrizetlenül hagyott táskáját – melyben többek között a sértett mobiltelefonja, napszemüvege és papucsa volt – a mezőtúri strandfürdő úszómedencéje

Tovább »