Az alvó sértett ujjáról húzta le a gyűrűt

justicia-de-futuro

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 21 éves újszászi férfi ellen kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt.

A vádirat szerint a vádlott először 2019. április 18-án a délutáni órákban mostoha nagymamájánál tartózkodott Zagyvarékason. Megvártam, hogy a hölgy elaludjon, majd egy késsel kivágta a sértett ruhájának zsebét, ahonnan eltulajdonította a pénztárcáját a benne levő 30.000.- forinttal és személyes iratokkal.

Néhány nappal később a vádlott Cibakházára utazott. A késő délutáni órákban kiszemelt egy lakóházat, amelynek az ajtaját egy ásóval befeszítette. A ház hálószobájában aludt a sértett nő, akinek az ujjáról lehúzta az aranygyűrűjét, ezt követően pedig eltulajdonította a mobiltelefonját, valamint a sértett pénztárcájából 4.000.- forint készpénzt vitt magával.

Itt azonban nem állt meg, egy hét elteltével Újszászon a vádlott bement egy lakásba, ahol magához vette az udvaron parkoló személyautó indítókulcsát, majd az autóval elhajtott, azért, hogy zagyvarékasi barátját meglátogassa.

Ezeken túlmenően az ügyészség több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével is vádolja a letartóztatásban levő terheltet.

Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és a tárgyaláshoz való jogáról lemond 3 év 6 hónap végrehajtandó börtön és 3 év közügyektől eltiltás büntetés kiszabására, valamint vagyonelkobzásra tett indítványt.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Mindössze két eset egy nap alatt

Csütörtökön és péntek hajnalban mindössze két, beavatkozást igénylő eseménye volt megyénk tűzoltóinak – írja a honlapján a megyei katasztrófavédelmi-igazgatóság. Gázszag keltett riadalmat csütörtök délután egy

Tovább »

Postabélyegen az év hala

Legalább négy éve már, hogy a Posta a társaságunktól is témajavaslatokat kért új bélyegeihez, s mi erre a mindenkori év halát javasoltuk – írja honlapján

Tovább »

Strandidő, kánikula

Szombaton sok napsütésre, kánikulára van kilátás, az időnként megjelenő felhőkből csupán délen, délkeleten, esetleg a középső tájakon alakulhat ki egy-egy helyen átmenetileg frissítő futó zápor, esetleg

Tovább »