A rendszeres edzés a testet és lelket is karbantartja

jnszmvakok

Júliusban együttműködési megállapodást írt alá a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete és a szolnoki székhelyű Maradj Erős Szabadidős Sportegyesület – tájékoztatta hírportálunkat Zana Anita kommunikációs munkatárs.

Az együttműködési szerződés célja, hogy megyeszékhelyen és a megyében élő látássérült emberek fittségük és egészségük megőrzése érdekében a hétköznapok során rendszeresen sportolhassanak. Az edzőterem Szolnok egyik legsűrűbben lakott részén, a Széchenyi Városrészben található egy központi helyen, a Karczag László utca 2. szám alatt, amit a helyiek „csak” Zöld Háznak hívnak.

Az együttműködés lehetőségére egyik aktív egyesületi tagunk kezdeményezte, aki rendszeres látogatója az edzőteremnek. Ezt követően felvettem a kapcsolatot a terem üzemeltetőjével, a Maradj Erős Szabadidős Sportegyesület elnökével, és már az első perctől kezdve megtaláltuk a közös hangot, több közös tervünk van – mondta Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének az elnöke.

Az Egyesület az együttműködés első lépéseként két szobakerékpárt, egy elliptikus trénert és egy masszázsgépet adott tartós használatba a Maradj Erős Szabadidős Sportegyesületnek.

Már előbb is gondolhatunk volna egy ilyesfajta együttműködésre, hiszen már évek óta járnak hozzánk látássérült vendégek rendszeresen edzeni. Néhányukhoz barátság is köt, és példaértékűnek tartom az ő tevékenységüket a sportban és a munkában egyaránt – mondta Oláh László, a Maradj Erős Szabadidős Sportegyesület elnöke.

Szeptemberben tervezünk egy bemutató edzést a látásfogyatékos emberek számára, és bízunk benne, hogy ezáltal is többen kedvet kapnak majd a rendszeres testmozgáshoz, ami a lelket is karbantartja. Emellett pedig szeretnénk akadálymentessé tenni az edzőtermünket, amelyhez szintén szakmai partnerre találtunk a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületében – tette hozzá Oláh László.

A fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés Egyesületünk egyik kiemelt feladta, ezért úgy vélem, minden ilyen és ehhez hasonló kezdeményezést kötelességünk támogatni. A sport pedig egy remek hobbi is, ezért biztatom sorstársaimat is rendszeres testmozgásra – mondta Pesti Zoltánné.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Mindössze két eset egy nap alatt

Csütörtökön és péntek hajnalban mindössze két, beavatkozást igénylő eseménye volt megyénk tűzoltóinak – írja a honlapján a megyei katasztrófavédelmi-igazgatóság. Gázszag keltett riadalmat csütörtök délután egy

Tovább »

Postabélyegen az év hala

Legalább négy éve már, hogy a Posta a társaságunktól is témajavaslatokat kért új bélyegeihez, s mi erre a mindenkori év halát javasoltuk – írja honlapján

Tovább »

Strandidő, kánikula

Szombaton sok napsütésre, kánikulára van kilátás, az időnként megjelenő felhőkből csupán délen, délkeleten, esetleg a középső tájakon alakulhat ki egy-egy helyen átmenetileg frissítő futó zápor, esetleg

Tovább »