68 kilogramm élelmiszert dobnak ki évente a magyarok fejenként

pazarlas-1024x719

Évente átlagosan 68 kilogrammnyi élelmiszert dobnak ki fejenként az emberek Magyarországon; az uniós átlag ennél jóval magasabb – mondta Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari igazgatója péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

A műsorban arról beszéltek, hogy hamarosan megváltoznak az Európai Unióban az élelmiszerhigiéniai szabályok, aminek egyik oka, hogy vissza akarják szorítani a pazarlást.

Keleti Marcell azt mondta, nemcsak Magyarországon és az Európai Unióban, de az egész világon az egyik legnagyobb problémát az élelmiszerpazarlás jelenti.

Bár Magyarország ebből a szempontból nem áll olyan rosszul, de azt sem lehet mondani, hogy nincs mit tenni az ügy érdekében – fogalmazott, hozzátéve, a tudatosabb fogyasztással lehetne kezelni a helyzetet.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Sok eső jellemezte a júliust is

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére júliusban átlagosan 96 milliméter csapadék hullott, ami több mint másfélszerese a sokéves 7. havi értéknek. Az átlaghőmérséklet 21,7 Celsius

Tovább »

Tisza-tó: rekord biciklis forgalom

Júliusban 18 075, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami új abszolút havi rekord. 2020 júliusában 18 075 bringást regisztrált

Tovább »

Lopás a mezőtúri strandon

Ismeretlen személy ellopta egy helyi lakos őrizetlenül hagyott táskáját – melyben többek között a sértett mobiltelefonja, napszemüvege és papucsa volt – a mezőtúri strandfürdő úszómedencéje

Tovább »