Újabb emléktáblák a Gergely-terem falán

CSI_8521

Dr. Rusvai Antal, dr. Matuz Dezső, dr. Endes János, dr. Grúber Károly – mindannyian nagy formátumú, meghatározó orvosai voltak a szolnoki Hetényi Géza Kórháznak. Tiszteletükre emléktáblákat avattak hétfőn a Gergely-terem falán.

Amint azt dr. Bene Ildikó főigazgató kiemelte, az elmúlt időszakban négy olyan gyógyító ment el örökre, akik mind szakmailag, mind emberileg kiemelkedő személyiségei voltak a megyei kórháznak. Olyan emberek, akik amellett, hogy szívvel-lélekkel gyógyítottak, egyben oktattak, tanítottak is, és arra voltak a legbüszkébbek, ha a tanítványaik náluk is többre vitték.

Az emlékfalra még 2016-ban került fel az első név, jelenleg 21 táblát számlálhatunk. A neveket olvasva olyan orvosok emlékét idézhetjük fel, akik mindannyian öregbítették a kórház hírnevét, kiemelkedőt alkottak. Munkájuk során egyet tartottak szem előtt: a betegek gyógyítását.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Újra szól a fűzfa-lantunk

Végre ismét színpadra állhattak a Szolnoki Szigligeti Színház művészei. A koronavírus-járvány idején legfeljebb online előadások keretében, virtuálisan találkozhattak közönségükkel, most azonban könnyed nyári estre várták

Tovább »