Tiszafüredi testvérpár kapta az EMMI díját

Fotó: Ujvári László | Új Néplap

„Magyarország jó sportolója, jó tanulója” elismerést nyerte el a kajakos testvérpár, Pető Hanna és Pető Adél.

A lányok idén tavasszal nyújtották be pályázatukat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett program keretében. A Magyarország jó tanulója, jó sportolója elismerés odaítélésekor figyelembe veszik a jelentkezők tanulmányi átlagát és sporteredményeit – írja az Új Néplap keddi száma.

A megyei napilap City-Gas Tiszafüredi Kajak-kenu Sportegyesület versenyzőivel készült interjújából többek között az is kiderül, hogy Adél tíz, Hanna pedig öt éve ismerkedett meg a sportággal.

– Tavaly az Olimpiai Reménységek Versenyén négyes kajakban az élen végeztem három társammal, azóta is erre vagyok a legbüszkébb – idézte fel Adél. Húga legnagyobb sikere is a 2019-es esztendőhöz kötődik, Hanna az Országos Maraton Bajnokságon tíz kilométeren nem talált legyőzőre – írja a lap.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Bővítik a bölcsődét Abádszalókon

Uniós forrásból, közel 232 millió forint értékben építenek új bölcsődei épületet és szereznek be a működéshez szükséges eszközöket Abádszalókon. Jelenleg Abádszalók városában 23 fős kapacitással

Tovább »

Közösséget építenek

Családi napot szervezett szombaton Szandaszőlősön az Együtt a Szegregátumokban Élőkért Egyesület. Komoly célt tűztek ki maguk elé a Katona József úti szegregátumban élők: együtt szeretnének

Tovább »

Különleges kiállítás nyílt Szolnokon

Az országban elsőként Szolnokon tekintheti meg a nagyközönség a Közlekedéstudományi Egyesület „Közlekedési Kultúra Képekben” szabadtéri vándorplakát kiállítását. A város központjában, a Hild téren felállított plakátokat szeptember 18-24.

Tovább »