Tiszafüredi testvérpár kapta az EMMI díját

Fotó: Ujvári László | Új Néplap

„Magyarország jó sportolója, jó tanulója” elismerést nyerte el a kajakos testvérpár, Pető Hanna és Pető Adél.

A lányok idén tavasszal nyújtották be pályázatukat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett program keretében. A Magyarország jó tanulója, jó sportolója elismerés odaítélésekor figyelembe veszik a jelentkezők tanulmányi átlagát és sporteredményeit – írja az Új Néplap keddi száma.

A megyei napilap City-Gas Tiszafüredi Kajak-kenu Sportegyesület versenyzőivel készült interjújából többek között az is kiderül, hogy Adél tíz, Hanna pedig öt éve ismerkedett meg a sportággal.

– Tavaly az Olimpiai Reménységek Versenyén négyes kajakban az élen végeztem három társammal, azóta is erre vagyok a legbüszkébb – idézte fel Adél. Húga legnagyobb sikere is a 2019-es esztendőhöz kötődik, Hanna az Országos Maraton Bajnokságon tíz kilométeren nem talált legyőzőre – írja a lap.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Baleset Kunszetmártonnál

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival 2020. július 7-én 7 óra 40 perc körül Kunszentmárton irányába a 45. számú főúton, amikor a sofőr elveszítette uralmát a

Tovább »

Sportsikerek a Varróban

Újabb focis sikereket ért el a KSZC Varró István Szakgimnázium csapata. Edzőjükkel, Fodor Csaba testnevelővel beszélgettünk erről. A7 idei bajnokság kissé máshogy alakult, mint remélték.

Tovább »

Kánikula pénteken

Pénteken kánikulára számíthatunk sok napsütéssel, felhő is alig lesz az égen, így nagyon erős, extrém erős lesz az UV-sugárzás.  Csapadék nem várható. Többfelé megélénkül a délies

Tovább »