Térségfejlesztési program

106291173_3261200967278787_2604352654906583370_o

A megyei önkormányzattal közösen vesz részt Szolnok négy megye és megyeszékhely közös térségfejlesztési programjában, mellyel meghatározhatjuk az országrész jövőjét az elkövetkező évtizedekre.

Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc, valamint az érintett megyék egy olyan programon dolgoznak most, ahol a gazdaság, a közlekedési infrastruktúra fejlesztése és a turizmus egyaránt kiemelt szerepet kaphat. Ma erről a megyei önkormányzat közgyűlésén beszélhettem, s biztosíthattam a képviselőket: közösen, egy célért dolgozva szeretnénk lerakni a jövő alapjait. A fejlesztési program hozzájárul ahhoz, hogy a Debrecen, Szolnok, Nyíregyháza, Miskolc, Kassa, Eperjes, Ungvár, Beregszász, Szatmárnémeti és Nagyvárad egy hárommilliós régióvá váljon.

A kormány a projekt első, 2023-ig tartó szakaszára, a programok előkészítési időszakára 48,3 milliárd forint fejlesztési forrás biztosításít, a teljes fejlesztési program forrásigénye 600 milliárd forint.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Baleset Kunszetmártonnál

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival 2020. július 7-én 7 óra 40 perc körül Kunszentmárton irányába a 45. számú főúton, amikor a sofőr elveszítette uralmát a

Tovább »

Sportsikerek a Varróban

Újabb focis sikereket ért el a KSZC Varró István Szakgimnázium csapata. Edzőjükkel, Fodor Csaba testnevelővel beszélgettünk erről. A7 idei bajnokság kissé máshogy alakult, mint remélték.

Tovább »

Kánikula pénteken

Pénteken kánikulára számíthatunk sok napsütéssel, felhő is alig lesz az égen, így nagyon erős, extrém erős lesz az UV-sugárzás.  Csapadék nem várható. Többfelé megélénkül a délies

Tovább »