Teljes lett a Tisza-tó bringakör, átadták a Poroszló-Tiszafüred szakaszt

Fotó: Bekecs Sándor

Bezárult a Tisza-tavat megkerülő kerékpárút-hálózat köre, június 20-án hivatalosan is átadták a Poroszló-Tiszafüred közötti szakaszt.

Az átadóünnepségen részt vett Dr. Palkovics László innivációs és technológiai miniszter, Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, a beruházó NIF Zrt. vezérigazgató helyettese, Nyul Zoltán, valamint a két térség országgyűlési képviselői és az érintett települések polgármesterei.

Az ünnepélyes szalagátvágást megelőző beszédében Dr. Palkovics László bejelentette, hogy az elektromos jármű támogatási rendszert szeretnék kiterjeszteni a kerékpárokra is, hiszen sokan nem csak sportolásra, de a mindennapi közlekedésre, munkábajárásra is használják ezt az eszközt. Hozzátette, a kerékpárosok biztonságának további erősítése érdekében a KRESZ módosításáról is folytatnak egyeztetéseket.

Révész Máriusz kiemelte, hogy a Tisza-tó körüli települések számára jelentős fellendüléssel szolgálhat a turizmusban az, hogy teljes egészsében biztonságos körülmények között körbe lehet biciklizni a tavat. Szólt a nyaralóhajózási programról is, melynek idei elindítása a mostani fejlesztéssel együtt jelentős előrelépés már az idei szezonban.

Nyitrai Zsolt Poroszló és környéke országgyűlési képviselője és F. Kovács Sándor Tiszafüred és térsége országgyűlési képviselője a Tisza-tó meglátogatását és körbekerékpározását szorgalmazza. Előbbi úgy véli, hogy a nehéz időszak után fontos a helyi vállalkozások szolgáltatások támogatása.

Bornemissza János Poroszló polgármestere és Ujvári Imre Tiszafüred polgármestere megköszönték a beruházás valamennyi résztvevőjének a munkáját. Utóbbi beszédében kiemelte, hogy ez az utolsó szakasz nem csak a két megyét, hanem az egész régiót is összeköti.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Három baleset kedden

Újszászon, Jászárokszálláson és Kisújszállás közelében történtek közlekedési balesetek – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság. Egy helyi lakos közlekedett kerékpárral Újszász belterületén 2020. augusztus 4-én 10 óra

Tovább »

Visszatér a napos idő

Csütörtökön kezdetben a Dunántúl középső és déli felén még szórványosan előfordulhatnak záporok, zivatarok, majd délután már csak néhol délen és nyugaton alakulhatnak ki.  Az ország nagy

Tovább »